„Nu știi să apreciezi ceva până nu-l pierzi”

„Nu știi să apreciezi ceva până nu-l pierzi”

Din păcate, nu ne dăm seama cât de importantă este lumina soarelui pentru noi. Îi ducem dorul abia atunci când aceasta este acoperită de nori.

Metaforic vorbind, lumina soarelui reprezintă lucrul pe care l-am pierdut, dar când l-am avut nu am știut să-l apreciem.

Ideea de bază este că noi, oamenii, nu știm să apreciem ceva până nu-l pierdem definitiv, fie ca e vorba de un obiect sau de o persoană.

Unele lucruri bune din viața noastră pot părea banale și nu le dăm nici cea mai mică atenție. Treaba este că niciodată nu ne punem întrebarea : Cum ar fi dacă aceste lucruri, pe care le considerăm banale, ar dispărea din viața noastră ?

Vă propun un exercițiu. Gândiți-vă în aceasta clipă la toate lucrurile bune din viețile voastre, oricât de banale vi se par aceste lucruri. Ele pot fi ori simple obiecte materiale, ori prietenii și persoanele dragi din viețile voastre, ori unele activități de zi cu zi s.a.m.d.

Acum gândiți-vă cum ar fi dacă cel puțin unul din acele lucruri ar dispărea. Las la aprecierea voastră rezultatul acestui exercițiu.

Poate credeți că nu are cum să se întâmple acest lucru. Mai gândiți-vă puțin. Nu aveți de unde știi ce vă rezervă viitorul. Vă spun asta din proprie experiență deoarece și eu credeam la fel.

Concluzia este că trebuie să apreciem toate lucrurile bune pe care le avem și care ni se întâmplă. Iar dacă știm sa le apreciem cu adevărat, acestea rămân pe termen lung în viața noastră.

De aici și proverbul „Nu știi să apreciezi ceva pană nu-l pierzi”

Așa ca aveți grija cu aceste lucruri deoarece se pot pierde ușor.

Cel puțin asta este opinia mea. Opinia voastră care este? Lăsați un răspuns în secțiunea de comentarii.

Pe data viitoare!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *