O vizită neasteptata

O vizită neasteptata

Aseară mi-am terminat ultimul articol de scris. L-am postat apoi l-am distribuit.

După aceea mi-am facut rutina obisnuita.
Ma pregăteam sa ma culc cand, deodată, aud o bătaie în usa. Cine putea sa fie la ora asta, cand toata lumea dormea? Eram obosit, dar am reusit sa-mi adun forțele pentru a ma duce la usa si a deschide. Totusi, era destul de tarziu.
“A. Tu erai. Nu ma asteptam sa ma vizitezi” imi spun eu in gand.
Ei bine, vizitatorul meu era nimeni altul decat Trecutul. L-am poftit înăuntru. L-am intrebat daca doreste ceva, dar mi-a răspuns negativ. Se grăbea. Nu avea timp de pierdut.
Si-a tras răsuflarea, ca mai apoi sa se pregătească sa-mi spună ce avea de zis.
Mi-a istorisit toate reușitele si realizările mele, greselile mele, fie ele mai grave sau mai putin grave, esecurile peste care am reusit sa trec, problemele mele cărora încă nu am reusit sa le gasesc rezolvare, plus amintirile mele plăcute sau mai putin plăcute.
Pe scurt, mi-a prezentat toate întâmplările petrecute in ultimul an. Doar un an? v-ati putea întreba voi. Da, doar un an. Intr-un singur an se pot intampla foarte multe.
Trecutul a pus accentul in special pe greselile pe care le-am săvârșit in acest an ca sa pot invata ceva din ele.
De asemenea, a avut grija sa-mi amintească si de problemele care încă isi asteptau o rezolvare.
După ce mi-a explicat tot ce trebuia, Trecutul s-a ridicat de pe scaun si a dat sa plece. L-am oprit, apoi l-am intrebat:
-Ai venit aici si mi-ai explicat toate astea. Dar de acum in colo ce trebuie sa fac?
-Eu nu iti pot da raspunsul la aceasta intrebare. Raspunsul il găsesti in viitor. Ti-am dat informatiile pe care ti le-am dat ca tu sa te folosesti de ele pentru cele ce urmeaza. Pana atunci, bucura-te de prezent. Eu ti-am spus ce aveam de spus.
L-am condus spre iesire, apoi a plecat.
M-a pus un pic pe garduri ceea ce mi-a spus Trecutul , ca mai apoi sa inteleg despre ce este vorba.
El mi-a explicat ce făcusem bine si ce făcusem rău pana acum. Acum este rândul meu sa ma folosesc de aceste informatii astfel încât in viitor sa nu mai repet aceleasi greseli. Cu toate astea, Trecutul mi-a explicat ca indiferent de cat de concentrat sunt pe viitor, nu ar trebui sa uit sa ma bucur de prezent.
Nu v-am povestit aceasta întâmplare degeaba. Vedeti voi, fiecare are ceva de invatat din trecutul sau. Eu tocmai am facut-o. Acum e rândul vostru.
Va doresc toate cele bune! Pe data viitoare!
-S.A.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *