Fiecare cu nasul in oala sa!

Fiecare cu nasul in oala sa!
chef, cooker, cooking
Sursa foto: pexels.com

Sincer sa fiu, am o parere buna despre curiozitate. Nu am nimic impotriva ei, din contra, o consider un lucru util. Sa fim clari, curiozitatea este ceva folositor atunci cand este utilizata cu scopul de a invata lucruri noi, nu de a-ti baga nasul in oala altuia.

Pe de o parte, este ok faptul ca ne interesam de semenii nostrii cu scopul de a le vrea binele. Stiti voi, oameni care ne intreaba de sanatate, de starea sufleteasca si, in general, de viata noastra. Ei nu fac ceva gresit. Doar se intereseaza de noi.

Pe de alta parte, sunt si oameni care nu se sfiesc sa intrebe despre noi tot ce vor sa afle. Nu ca s-ar interesa de noi cum mai suntem sau ce mai facem, ci vor doar sa-si satisfaca curiozitatea. Le este teama ca vor muri curiosi si fara sa afle informatia mult dorita. O informatie care oricum nu le-ar folosi, dar vor doar sa se afle in treaba (parerea mea).

Ok, eu iti spun ce vrei sa stii despre mine. O sa fiu sincer si o sa-ti raspund pana si la cea mai prosteasca intrebare. Si apoi ce urmeaza? Iti zic eu ce urmeaza. Vei afla inca un detaliu despre mine, detaliu pe care l-ai putea folosi mereu impotriva mea sau de care te-ai putea folosi pentru a ma judeca.

Daca vreau sa-ti raspund la aceasta intrebare, o voi face cu placere (asta in conditiile in care stiu ca pot avea incredere in tine si ca ma vei intelege).

Dar daca nu vreau sa-ti raspund, treaba mea! O, dar stai ca vin si sâcâielile. “Spune-mi ca nu te costa nimic”, “Mie de ce nu-mi spui?” Si alte intrebari de genul.

Ooo, dar vad ca te intereseaza la culme viata mea personala, mai ales detaliile private. Pai eu ce sa mai fac atunci? Ar trebui sa scriu o carte cu toate aceste detalii si s-o public. Stiti voi, pentru curiosi. Ce altceva as putea face? Hmm?

Inca o data repet, daca voi putea avea incredere in tine, iti voi raspunde la intrebari. Dar daca nu vreau sa raspund, ori inseamna ca nu ma incred in tine, ori vreau doar ca unele lucruri sa ramana sub lacat, asa ca mai usor cu intrebarile negandite si scapate de sub control!

Deci prin urmare, fiecare cu nasul in oala sa, ok? Sa stii doar atat: oala mea este sub presiune si face urat daca umbli la ea 🙂

Lasand gluma la o parte, nu vreau sa credeti ca am scris aceste randuri din ura sau orgoliu. Imi dau seama ca am adus nițele critici, dar sunt critici constructive. Unele lucruri nu le poti spune orişicui care te preseaza. Pur si simplu, unele informatii sunt prea personale.

Sper ca ati putut intelege ce am vrut sa explic in acest articol si va astept si data viitoare!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *