„Cartea neagra a secretelor” – F.E. Higgins

„Cartea neagra a secretelor” – F.E. Higgins

“Cartea neagra a secretelor” de F.E. Higgins este un thriller gotic învăluit in mister.

“In toiul nopții, un băiat își face aparitia intr-un sătuc izolat. Numele lui este Ludlow Fitch- si fuge de un trecut înspăimântător. Pe neașteptate, in sat sosește si Joe Zabbidou- un misterios cămătar ce cumpăra cele mai întunecate secrete ale oamenilor…

Devenind asistentul lui Joe, Ludlow consemnează confesiunile terifiante intr-o carte veche, legata in piele: Cartea neagra a secretelor. Profanări de morminte, hoții, crime… Oamenii din Pagus Parvus au multe de ascuns. Dar Ludlow Fitch? Este oare el pregătit să-și dezvăluie secretele?”

Ca sa înțelegeți mai bine despre ce este vorba, o sa va povestesc un scurt rezumat in cele ce urmeaza.

Ei bine, Ludlow Fitch este un băiat cu un trecut întunecat. El trăiește la limita existentei intr-un oraș nu prea select, alaturi de părinții sai alcoolici. Cei doi il obliga deseori pe Ludlow sa fure de prin buzunarele oamenilor (lucru pentru care putea fi pedepsit foarte grav, in funcție de legea din oraș) pentru a cumpăra băutură.

Acțiunea propriu zisa începe atunci cand Ludlow se trezește lângă părinții lui plus Barton Gumbroot, faimosul dentist de pe Aleea Țapul Bătrân. Cei doi părinți au de gând sa-i vanda dinții băiatului pentru bani pe care aveau de gând sa-i cheltuiască pe băutură.

Furia si durerea pe care le simte Ludlow in momentul in care Barton încearcă sa-i scoată un dinte il determină pe băiat sa scape si sa fuga. Pe drum, intalneste o trăsură in care se urca si așteaptă sa vadă unde va ajunge in acea seara.

Trăsură se opreste, iar Ludlow ajunge intr-un sat numit Pagus Parvus. Dând târcoale unui amanet, il întâlnește pe Joe Zabbidou, un cămătar care cumpăra secretele oamenilor. Da, ați citit bine. Umbla din sat in sat, din oraș in oraș, unde oamenii ii împărtășeau secrete groaznice pe care le consemna intr-o carte: crime, profanări de morminte, omoruri si multe altele.

Ludlow devine ucenicul lui Joe, iar băiatul este prezent la fiecare confesiune a fiecărui om din sat.

Cel puțin, asta este doar începutul. Daca sunteți curioși in legatura cu ce se mai intampla si vreți sa aflați finalul, puteți găsi cartea in librarii, in anticariate sau direct de la editura CORINT JUNIOR.

Mie, sincer, mi-a plăcut mult aceasta carte. O recomand pentru toate vârstele. Inca tin minte cat de misterioasa mi se părea povestea si cum mi se făcea pielea de găină la fiecare mărturisire a vreunui locuitor din Pagus Parvus.

Si mai misterios mi s-a părut nota autoarei. Aceasta spune:

“Am dat intr-un mod destul de ciudat peste Cartea neagra a secretelor si peste Memoriile lui Ludlow Fitch. Ambele erau rulate strâns in interiorul unui picior de lemn. Cand le-am desfăcut, am observat ca paginile erau foarte fragile si patate din pricina apei, iar scrisul era aproape ilizibil. Fragmentele si extrasele sunt reproduse in aceasta carte exact asa cum au fost scrise. In privința pasajelor lipsa, cum altfel le-aș fi putu completa, daca nu folosindu-mi propria imaginatie?

Am pus cap la cap aceasta poveste cum m-am priceput mai bine. Nu pretind ca sunt autoarea ei, ci doar persoana care încearcă sa o dezvăluie lumii întregi.”

Oare personajele din carte sa fi trăit in realitate? Sa se fi intamplat cu adevărat toate astea? Sau autoarea a vrut sa dea doar o nota de suspans? Nici acum nu am încetat sa-mi pun aceste întrebări.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *