„Magicianul oaselor” – F.E. Higgins

Ca tot începusem data trecuta cu recenzia cărții „Cartea neagra a secretelor”, de data aceasta voi contintinua cu ” Magicianul oaselor” scrisa tot de F.E. Higgins.

„Dupa dispariția tatălui sau, Pin Caprue a trăit singur in sinistrul oraș Urbs Umida. Apoi, odată ce-l intalneste pe Magicianul oaselor- un om ce-i poate face pe morți sa vorbească – , Pin este atras de lumea amețitoare a magiei si iluziilor… Insa cand descoperă secretele magiei oaselor, viață ii este pusa in pericol de moarte”

Ce-i drept, a trecut ceva timp de cand am citit aceasta carte. Se petrec mai multe evenimente, iar șirul lor este unul mai încurcat decât in „Cartea neagra a secretelor”. Din ceea ce imi amintesc, o sa încerc sa fac un scurt rezumat.

Dupa cum probabil v-ați dat seama, Pin este personajul principal al actinii. El trăiește in Urbs Umida (același oraș de unde Ludlow fugise de părinții sai malefici) unde stă singur, in chirie, intr-o cămăruță deținută de Barton Gumbroot, dentistul de pe Aleea Țapul Bătrân .

Dupa ce mama lui murise de aproape un an, iar tatăl lui a dispărut in mod straniu dupa un conflict cu Fabian (cumnaul sau), Pin a rămas singur.

Dupa aceea, se petrec catreva evenimente. Pin este dat afara din camera deoarece nu-și poate plati chiria, iar apoi își găsește o noua locuință.

In același timp, își găsește și un nou loc de muncă putin cam neobișnuit, ce-i drept.

Nu după mult timp, în oraș apare și Magicianul oaselor care dădea adesea spectacole in care insufla viață cadavrelor. Isi folosea puterile asupra unui schelet al unei femei pe care o numea Madam Bona.

Pin este curios in legatura cu acest lucru si vrea sa știe secretul care stătea la baza acestui fenomen.

Dar oare cum va reacționa Pin când va afla secretul Magicianului oaselor? Dar cand va afla cine a fost Madam Bona pe cand trăia?

Nu spun cum se termina, in caz ca sunteți interesați sa o citiți. La fel ca si „Cartea neagra a secretelor”, si pe aceasta am citit-o tot in jurul vârstei de 12 ani si nu imi mai amintesc foarte multe detalii.

Stilul si modul in care este scrisa o fac mai diferita si mai captivanta fata de restul cărților pentru copii.

Eu o recomand cu căldură cititorilor care sunt atrași de cărțile de tip thriller.

Lasă un răspuns