Blogurile sunt pe cale de dispariție?

Blogurile sunt pe cale de dispariție?
Sursa foto: pexels.com

De mult timp vreau să vorbesc despre asta, iar acum a cam venit momentul, ca să zic așa.

Este vorba despre blogging. Eram curios să aflu și părerea altora cu privire la acest subiect. Am lansat o întrebare pe site-ul TpU în speranța că voi primi cât mai multe răspunsuri, dar a fost doar unul singur.

Eu am întrebat: “Ce părere aveți despre blogging? Voi citiți sau administrați bloguri?”

Unicul răspuns: “Am un blog, dar nu e blog personal, pur și simplu aveam nevoie să postez ce am uploadat, într-o vreme am și scris, dar e pierdere de timp, fără promovare ești zero, acum la modă e să postezi pe Youtube.”

Probabil că de asta nici nu prea am primit răspunsuri. Oare blogurile chiar nu mai sunt citite?

La partea cu promovarea a avut dreptate. Fără promovare, scrii degeaba.  Dar sunt zeci de moduri gratuite de a-ți promova site-ul, asta nu e o problemă, este nevoie doar de puțină muncă. Oricum, care-i treaba cu Youtube-ul?

Brusc, videoclipurile si vlogurile au ajuns în top. Ok, dar asta nu înseamnă neapărat că au luat fața blogurilor. Sau da?

Păi să vedem. La fel de bine aș fi putut face si eu vloguri. Treaba e că niciodată nu aș putea vorbi în fața oamenilor lucrurile pe care eu le scriu aici, cum ar fi cele din diversitatea sentimentelor  sau cele din gânduri. Și în plus, nu înțeleg cum ar fi îmbunătățit lucrurile dacă apăream eu în fața voastră și v-aș fi vorbit despre ceea ce scriu pe acest blog.

E interesant cum Youtube-ul a luat cu asalt internetul. Oricum, e clar că această platformă are mai mulți utilizatori decât platformele de blogging.

Și în cazul ăsta ar trebui să-i urăsc pe creatorii de conținut video pentru că ne fură fața? Firește…că nu! Ba chiar îi susțin. Majoritatea chiar muncesc și își merită abonații. Unii aduc noi informații, alții vorbesc despre subiecte de interes public, iar mulți…o fac pur și simplu pentru distracție.

 Dacă vreau și eu să ajung la un număr mare de urmăritori cu blogul meu, trebuie să muncesc, nu să-i atac în speranța că voi obține mai multă atenție așa cum a făcut domnul Capatos…

Acum a sosit momentul adevărului. Oare Youtube-ul atentează la distrugerea blogosferei? Normal că nu! Pentru mine, blogurile și canalele de Youtube sunt pe picior de egalitate.

La un moment dat, a apărut televiziunea, dar asta nu a însemnat dispariția cărților, la fel cum nici Youtube-ul nu va cauza dispariția blogurilor.

“La modă e să postezi pe Youtube”… Nu e vorba neapărat de modă. Scrisul și vorbitul sunt două moduri de exprimare diferite. Fiecare îl alege pe cel care i se potrivește. Sincer, eu prefer scrisul.

Voi ce credeți despre asta? Dar mai bine zis, voi ce preferați? Blogul sau vlogul?

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *