Inevitabilul…

Mi-e dor de vremurile alea când totul era ușor, părea la locul lui. Nu mă refer la copilărie, ci la niște lucruri mai recente, nu foarte departe de prezent.

Trebuie să recunosc, era frumos. Totul era la locul lui, nimeni și nimic nu strica cursul normal al lucrurilor. Liniște? Da, era liniște și pace. Pot spune că nu mă alergam atât de mult cu gândurile cum o fac acum.

Brusc, totul se schimbă. Prima bătaie a vântului anunță viitoarele neplăceri, iar cursul obișnuit al întâmplărilor se schimbă pe neașteptate. Nu mi se pare corect. Nu m-a anunțat nimeni de această odioasă vizită.

Și totuși uite că s-a întâmplat și continuă să se schimbe. Azi ai totul, mâine… te trezești că ai fost tâlhărit, și nu de oricine, ci de cel de care te așteptai cel mai puțin.

Cine este ticălosul care îmi tot face asta? Îmi vine să…

Vinovatul este nimeni altul decât… INEVITABILUL. Lui n-ai ce să-i faci. E genul ăla de vizitator care sosește neanunțat. Nici măcar nu se obosește să bat la ușă, ci se bagă în viețile noastre la fel ca… (lasă, nu mai contează).

Ok, am găsit vinovatul. Nu a fost greu. Bănuiesc că acum trebuie judecat pentru simplul fapt că a îndrăznit să dea buzna și să strice armonia de zi cu zi.

Dacă m-aș grăbi și aș lăsa furia să mă controleze, vinovatul menționat mai sus ar fi fost executat până acum (a, dar stai, am uitat că nu-i pot face nimic, de aceea se numește „INEVITABIL”, dar mă rog).  Dar  prefer să las rațiunea să gestioneze toată această situație, deci… vinovatul trebuie răsplătit!

Cum adică răsplătit? Pentru tot ce a făcut?!

Până la urmă, el nu a făcut nimic greșit. Doar ne-a mai arătat încă un adevăr despre viață cu scopul de a ne face mai puternici. Sau poate că nu este chiar ăsta este scopul, dar cu siguranță este rezultatul.

Deci… cum îmi place mie mereu să spun de fiecare dată când am ocazia: Capul sus! Viața merge înainte, cu bune, cu rele! De fiecare dată când ceva nasol se întâmplă, amintește-ți că mereu există loc pentru mai bine.

Și încă un lucru. Rămâi visător! Este un detaliu destul de important.

Lasă un răspuns