„Vrăjitor și Vrăjitoare”- James Patterson

„Vrăjitor și Vrăjitoare”- James Patterson„E copleşitor. Un număr de feţe furioase care-ar putea umple un oraş mare, holbându-se la mine de parcă aş fi un criminal periculos. Stadionul e plin la întreaga lui capacitate. Sute de mii de feţe curioase, lipsite de compasiune, sau cel puţin indiferente…
Şi nu există ochi umezi, ca să nu mai vorbim de lacrimi. Nici cuvinte de protest. Nici bătăi din picioare. Nici pumni ridicaţi în semn de solidaritate.De fapt, în timp ce ceasul numărătorii inverse licăreşte intermitent pe ecranele gigantice de la ambele capete ale stadionului, se pare că asta o să fie ultima noastră zi. Îl văd pe fratele meu, Whit, întrebându-se dacă există din asta o ieşire de ultimă clipă. O văd pe mama plângând încetişor pentru Whit şi pentru mine. Îl văd pe tatăl meu, cu silueta înaltă gârbovită de resemnare, zâmbindu-ne mie şi fratelui meu – încercând să ne aducă aminte că n-are niciun rost să fim nefericiţi în ultimele noastre clipe pe această planetă. Dar o iau prea repede. Mai sunt multe de povestit înainte să ajung la amănuntele execuţiei noastre publice. Aşadar, să ne întoarcem puţin în urmă…”

„Vrăjitor și Vrăjitoare” de James Patterson este o serie de cărți alcătuită din trei volume: „Vrăjitor și Vrăjitoare”, „Darul” și „Focul”. Povestirea îi are în prim-plan pe Whit, în vârstă de 18 ani, și pe Wisty, în vârstă de 16, doi frați cu abilități speciale.

În lume se instaurează un nou ordin de guvernare, ce are ca scop de subjugarea populației. Când conducătorii află de puterile speciale ale celor doi frați, pornesc pe urmele lor, ajungând să-i încarcereze, departe de părinții lor. 

„Ei o numesc pe sora mea vrăjitoare, iar pe mine vrăjitor. Suntem consideraţi criminali, aşa-zişii voștri duşmani, şi suntem căutaţi. Dar trebuie să mă credeţi când vă spun că acestea sunt cele mai cumplite vremuri şi că vremurile cele mai bune nu au rămas decât o amintire îndepărtată.

Imaginaţi-vă că toate lucrurile pe care le-aţi iubit cel mai mult – şi pe care probabil le-aţi considerat absolut normale – sunt acum interzise. Cărţile voastre, muzica, filmele, arta… totul vă este răpit. Pus pe foc. Asta e viaţa sub dominaţia Noului Ordin. Acum, cu fiecare răsuflare din piept, trebuie să luptăm pentru orice libertate care ne-a mai rămas. Chiar şi imaginaţia ne este în pericol.

Dar dacă vă număraţi printre puţinii care au scăpat din ghearele Noului Ordin, trebuie să ne ascultaţi povestea. Pentru ca atunci când noi nu vom mai fi, să mai rămână cineva care să răspândească adevărul. Cineva care să poarte lupta cea dreaptă.
Şi iată povestea noastră…”

Vă recomand cu drag această serie de cărți. Se citește ușor și are câte puțin din toate: suspans, întorsături de situație, frică, momente fericite, solidaritate și multe altele.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *