„Cei 47 de ronini” de Joan D. Vinge

„Cei 47 de ronini” de Joan D. Vinge

„După ce un războinic trădător își ucide mai-marele, 47 de samurai fără stăpân jură să se răzbune și să îndrepte dezonoarea abătută asupra neamului lor. Roninii străbat o lume sălbatică, populată de creaturi mitice și ființe de legendă, și au nevoie de ajutorul lui Kai. O fascinantă legendă japoneză prinde viață într-o carte irezistibilă și un film de succes.”

Am ales de această dată să pornesc într-o aventură în Japonia secolelor al XVII-lea și al XVIII-lea. Peste ce am dat? Peste povestea unei cunoscute legende japoneze.

O ceată de samurai viteji este gata oricând să-și servească stăpânul respectând cele șapte virtuți tradiționale ale Codului Bushido: GI (Justiție), YU (Tărie și Curaj), JIN (Compasiune), REI (Curtoazie și Respect), MAKOTO (Onestitate). MEIYO (Onoare) și CHUGHI (Loialitate).

Iar pe lângă toate acestea mai este și Kai, corcitura care încearcă să-și găsească un loc printre oameni, dar care este stigmatizată și umilită în repetate rânduri, indiferent de cât de mult încearcă să ajute. Cu toate că era conștient de poziția sa socială, avea îndrăzneala de a iubi o fiică de daimyo. Și mai grav era faptul că sentimentele erau reciproce.

Cel mai mult m-au impresionat perseverența lui Kai de a fi acceptat de ceilalți și curajul și onoarea samurailor lui daimyo Asano, gata să moară în luptă pentru stăpânul lor, un om care este în stare să vadă bunătatea din oameni și din lucruri exact ca fiica sa.

O aventură ce are în componența sa onoarea, iubirea, setea de răzbunare, curajul.

Mai multe nu vă dezvălui. Vă las să descoperiți singuri fascinanta lume a Japoniei din timpul Evului Mediu plină de samurai, legende, magie și multe altele.

Vă recomand cu drag această carte. Poate fi găsită în librării și de la Editura Nemira, colecția Nautilus.

Am postat săptămâna trecută un fragment din această carte care poate fi citit aici.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *