Un an de blogging

Un an de blogging

Doamne, nu pot să cred cât de repede a trecut timpul!…

Ieri, pe 27 aprilie 2018, s-a împlinit UN AN de când blogul meu, Gânduri și Opinii, a prins viață. Un an! V-am povestit în acest articol cum m-am apucat de blogging.
Mi-e foarte greu să cred că a trecut atâta timp. Parcă mai ieri îmi publicam primul articol, În opinia mea. Se poate observa stilul neșlefuit cu care scriam. Încă îmi amintesc momentul în care l-am postat. Voiam să fie un fel de carte de vizită a blogului, un text care să-mi reflecte scopul de a fi cât mai original în ceea ce scriu. Oare am reușit să-mi ating țelul? Las la aprecierea voastră.

După acel articol, îmi propusesem să postez câte ceva în fiecare zi. Așa am început să-mi înșirui gândurile, opiniile, pasiunile și, ocazional, sfaturile. Foarte târziu am început să scriu recenzii și poezii, mai exact pe la sfârșitul verii.

Of, încă îmi amintesc perfect (și nu cred că voi uita) toată îndârjirea pe care am depus-o pentru a-mi crește vizibilitatea și frustrările care se adunau una câte una din cauza faptului că nu mă urmărea mai nimeni.
Chiar dacă nu am foarte mulți urmăritori (67 pe Facebook, 22 pe Google+, 33 pe fanroo), sunt mândru cu cifrele astea, având în vedere că nu am băgat niciun leu în promovări pe social media. Și știu sigur că există oameni care chiar mă urmăresc periodic și îmi apreciază articolele.

Of, ca să nu mai zic de programul dereglat de somn! Sincer să fiu, nu știu dacă a mai fost vreo seară în acest an în care să dorm măcar 8 ore (exceptând vacanțele). Scrisul și dorința de a excela m-au ținut treaz în tot acest timp și continuă să mă alimenteze. Un minut de satisfacție blogosferică este echivalentul unei ore de somn.

Totul a început ca o joacă, o simplă curiozitate de-a mea, fiind în căutarea răspunsului la întrebarea „Cum este să ai un blog?”. Eram conștient de faptul că aveam multe lucruri de spus și am zis să încerc. „Cine știe? Poate chiar va merge.”. Și a mers. Oarecum.

De la o simplă curiozitate, blogging-ul s-a transformat în hobby, apoi în pasiune. Îmi doresc să duc această activitate la extrem, să o transform într-un stil de viață, căci știu că asta este ceea ce vreau să fac: să scriu.

Chiar dacă am mai trântit un „of” sau două prin articol, am făcut-o din cauza melancoliei, nu din regret. De fapt, nu regret câtuși de puțin orele petrecute în fața calculatorului sau programul limitat de somn deoarece știu că se merită ceea ce fac. Mă face fericit.

Acum puțin timp, o bloggeriță începătoare, care are talent și își dorește să scrie, mi-a cerut câteva sfaturi. Îmi amintește perfect de mine, când eram la început. În acest fel, am realizat cât de multe am învățat în acest an, astfel putând să-i ajut și pe alții.

Am adunat multă experiență în acest timp în ceea ce privește scrisul pe internet, plus participările mele la SuperBlog

Mai departe, nu știu ce va fi, dar știu sigur că vreau să continui.

Inițial, voiam să postez acest articol ieri, când s-a împlinit un an de când scriu, dar am postat azi deoarece voiam să fac întâi ceva important. Ei bine, am făcut încă un pas important ca blogger și mi-am trecut blogul pe domeniu. De acum în colo, mă veți găsi la www.gandurisiopinii.com.

La final, vă mulțumesc vouă, celor care mă urmăriți și mă susțineți în social media și sper ca această comunitate să se mărească pe zi ce trece.

Semnat: Costin Daniel Neață, fostul Daniel S.A., fostul Scriitor Anonim.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *