„Micul Prinț” de Antonie de Saint-Exupéry

„Micul Prinț” de Antonie de Saint-ExupéryDescriere: „De 67 de ani, Micul prinț v-a cucerit sufletele, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în același timp și poveste poetico-filosofică și mit inițiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane, responsabilitate și legătură între oameni, toleranță ți spirit de aventură. Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de vârstă, o poveste simplă și fermecătoare, spusă într-un limbaj simplu, dar plin de poezie. O poveste încântătoare despre copilărie, singurătate și prietenie.”

Chiar nu am mai scris de mult timp o recenzie de carte. Ce-i drept, nici nu am mai citit foarte mult în ultimul timp din cauza programului încărcat (sper că nu v-am zăpăcit cu această afirmație care apare tot mai des prin articole). Dar totuși, m-am gândit să scriu câteva rânduri despre o carte pe care am citit-o acum puțin timp și care mi-a plăcut foarte mult.

Este vorba despre „Micul Prinț” de Antonie de Saint-Exupéry . Probabil că mulți dintre voi ați citit cartea la un moment dat, mai ales în copilărie.

La prima vedere, pare doar o carte pentru copii, dar nu e chiar așa, iar acest lucru este susținut de autor chiar la începutul cărții. În mare, povestea descrie felul în care un simplu copil vede complicata viață a adulților, plină de tot felul de griji și de sarcini importante de rezolvat. Dar, la un moment dat, putem vedea faptul că acele griji și obstacole ni le creăm singuri, atunci când devenim adulți. De asemenea, sunt prezentate și câteva defecte morale ce apar atunci când devenim adulți.

De fiecare dată, Micul Prinț vine cu aceeași afirmație despre adulții pe care îi întâlnește și tind să-i dau dreptate.

Această poveste îmi amintește foarte mult de lumea în care trăim. De cele mai multe ori, atunci când devenim adulți, copilul din noi moare, iar acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Chiar dacă unii oameni pot spune că „Micul Prinț” este doar o carte pentru copii, eu consider că merită citită la orice vârstă, mai ales de către adulți.

Așadar, vă recomand cu drag această carte!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *