Tu ești… tu

39883571_234056570574202_5226478164141670400_n
Sursă foto: Pinterest

Probabil că măcar o dată ți-ai pus întrebarea: „Cine sunt eu?”. Apoi ai început să te gândești și la restul oamenilor pe care îi cunoști. Ei cine sunt? Sunt ei mai buni decât tine? Sau…

Deseori ne comparăm pe noi înșine cu ceilalți oameni din jurul nostru crezând că, în acest fel, vom găsi răspunsul pentru întrebarea de mai sus. Crezi că o să găsești ceva analizându-i pe ceilalți? Nimic, absolut nimic care să te ajute, ba chiar din contră. Vei tinde să privești doar realizările altora și te vei descuraja.

Așadar, renunță la a mai analiza reușitele altora și de a le pune în balans cu propriile tale eșecuri. Deschide-ți bine ochii și analizează-ți propriile reușite, fără să-ți pese de ceilalți. Apreciază-te, căci întotdeauna ești în stare de mai mult.

Renunță la a-ți mai aminti de micile eșecuri. Nu ar mai avea rost. Tot ce ai face ar fi să te distrugi pe tine însuți. În schimb, își poți analiza și pune în lumină realizările, căci sunt sigur că ai destule. Oamenii tind să își amintească doar lucrurile negative din viața lor, uitându-le pe cele pozitive, lucru total greșit.

Nu mai încerca să pari ce nu ești. Nu îi mai analiza pe X și pe Y, spunându-ți că vrei să le semeni, căci este total greșit. Tu nu ești nici X, nici Y. Tu ești tu și nimeni nu poate influența asta. Ai personalitatea ta, înfățișarea ta, pasiunile tale, preferințele tale și talentele tale. Aceste lucruri nu pot fi schimbate nici măcar de tine. Singurul lucru pe care poți să-l faci este să te apreciezi așa cum ești și să fii fericit cu tine însuți.

Nu mai compara propria ta imagine cu a altora. X e mai frumos, Y e mai popular, Z e mai realizat… Tot ce se vede la suprafață nu este altceva decât un ambalaj, ceva înșelător. Ambalajul nu trebuie să fie lucrul definitoriu ție sau altor persoane. Până la urmă, știi cum se spune: Aparențele sunt înșelătoare.

Încetează să te mai crezi inferior! Tu nu ești nici mai presus, dar nici mai prejos față de alte persoane. Dacă te încearcă sentimentul de inutilitate, asta este doar din cauza ta. Tu singur te socotești ca fiind inutil, iar acest lucru este greșit. Nimeni nu este inutil. Fiecare are o menire a sa, un scop în viață, și sunt convins că, dacă ai avea mai multă încredere în tine și ai săpa mai adânc în interiorul tău, ai descoperi de ce ești cu adevărat capabil.

Aș putea continua lista la nesfârșit, dar nu cred că și-ar mai avea rostul. Sper că ai înțeles ideea. Fiecare persoană este unică. Tu ești… tu, cu bune și cu rele, dar mai ales cu bune. Acceptă-te, susține-te, iubește-te! Și renunță la a te crede inferior și de a te compara cu alții.

„Respectul de sine crește dacă îți repeți ție însuți că te placi, într-adevăr.” – Colin Turner

„În obținerea succesului, un rol vital îi revine tocmai respectului de sine.”- Colin Turner

 

 

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *