Retrospectiva anului 2018 pentru mine

Retrospectiva anului 2018 pentru mine

Când altcândva să public acest articol, dacă nu azi, în ultima zi din 2018?

Sincer, îmi doresc tare mult să fac o retrospectivă a acestui an, dar fără să o dau în chestii prea personale (atât cât se poate, bineînțeles).

Pentru mine, 2018 a fost probabil cel mai intens an de până acum. Iar prin „intens”, vreau să spun că a fost un an marcat de foarte multe… perioade și întâmplări.

Cel mai stresant an

tenor

Unii dintre voi probabil că știți că în acest an am trecut prin minunata experiență a Evaluării Naționale. Jur că imediat cum a început 2018, stresul a venit din toate părțile, cauzat în mare parte de presiunea venită de la părinți, profesori, prieteni și nu numai. Apoi vin grijile: trebuie să înveți, ca să poți lua o notă mare, ca să poți intra la un liceu bun, unul din lista de opțiuni pe care ai tot făcut-o și refăcut-o. Apoi obișnuiește-te cu noul ritm, cu noii profesori, cu noii colegi, cu viața de liceu…

Oricum, am trecut cu bine și de perioada asta și pot spune că sunt mândru de rezultate.

Cel mai activ an

39Cb

Sincer să fiu, nu știu cum am reușit, dar în 2018 chiar nu am avut timp să mă plictisesc. Întotdeauna a fost ceva care să mă țină în priză.

Cel mai plin de schimbări an

Ukhv

La vârsta mea, era și normal să aduc vorba de schimbări. Pentru că da, m-am schimbat enorm anul ăsta. Am trecut prin diverse întâmplări, am cunoscut persoane noi, a trebuit să mă adaptez unui nou mediu, iar toate acestea și nu numai au contribuit, într-un fel sau altul, la maturizarea mea și la felul în care vedeam lucrurile.

Anul în care m-am maturizat cel mai mult

brain

La fel cum am specificat mai sus, anul ăsta a fost anul în care m-am maturizat cel mai mult până acum din punct de vedere mental. Fie am fost pus în diverse situații în care a trebuit să mă descurc singur, fie am fost martorul unor întâmplări ce mi-au schimbat percepția cu privire la viață. Într-un mod pozitiv, bineînțeles. În plus, pot spune că am devenit o persoană mai bună, mai sociabilă și mai conștientă de sine și de ce se petrece în jur. Poate și un pic mai open-minded, dar prefer să las faptele să vorbească.

Anul în care am avut cele mai multe realizări

1571779bedfe3de62f6440273d7beb02

Pe lângă reușitele de la Examen, mă bucur că am reușit să mă dezvolt cu această pasiune pentru scris, că am reușit să-mi cresc cât de cât blogul în acest timp, am participat la diverse concursuri, la unul dintre ele ieșind pe un loc rezonabil (Spring SuperBlog 2018), iar pe unul dintre ele chiar câștigându-l (Tellarz – „Orașul meu inteligent”), plus concursurile organizate de Nemira și Radio Guerrilla la care, din păcate, nu am reușit mare lucru. Dar, oricum ar fi, mereu voi considera o realizare fiecare participare la astfel de concursuri, indiferent de rezultat.

Concluzii

Nu pot spune că nu am niciun regret… Am vreo câteva. Dar este vorba doar de niște lucruri pe care aș fi putut să le fac, dar am ezitat, apoi am renunțat. Iar ăsta este un lucru greșit.

Oricum, 2018 a fost un an bun și nu voi putea cuprinde niciodată, într-un simplu articol, tot ce s-a întâmplat în acest an.

Iar acum, la sfârșitul acestui an, priviți în urmă, fiți recunoscători pentru lucrurile bune care vi s-au întâmplat și învățați din greșelile comise.

Acestea fiind spuse, vă doresc un sfârșit de an cât mai frumos alături de cei dragi și un An Nou plin de împliniri și realizări!

Ne vedem în 2019!

happy-new-year-colorful-fireworks-over-city-animated-gif

Dacă tot ai ajuns până aici cu articolul, am o întrebare. Cum a fost 2018 pentru tine?

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *