Îmi doresc ca stresul să nu mă mai atingă

Despre stres am mai vorbit și cu alte ocazii. Stresul te face s-o iei razna. Stresul te ține în gura sa și te fumează exact ca pe o țigară până când nu mai rămâne nimic. Stresul te consumă bucățică cu bucățică și te omoară puțin câte puțin în fiecare zi.

Singurul motiv pentru care continui să scriu despre stres este pentru a mă convinge că el nu există în realitate, că totul este doar o iluzie.

Bineînțeles că stresul este un fenomen real, ce afectează foarte mulți oameni, în unele cazuri ajungându-se la ce este mai rău… Da, stresul există. Iar noi îi dăm puterea de a acționa asupra noastră în cel mai negativ mod posibil. Iar de cele mai multe ori, lucrurile pentru care ne stresăm nu sunt altceva decât grijile și sarcinile de zi cu zi. Sau când avem de luat o decizie dificilă.

Pur și simplu sunt sătul de atâta stres. Sunt sătul să mă frământ pentru orice lucru, oricât de minor ar fi. Zile proaste vor exista mereu. Fie din cauza programului prea aglomerat, fie din cauza unui eșec sau a unei oportunități pierdute, fie din cauza propriilor așteptări, care oricum sunt întotdeauna înșelate.

Dacă încep să mă consum din lucruri minore, nu-mi voi face altceva decât rău. Atunci simt că un anumit lucru sau o anumită situație îmi crează neliniște, abandonez rapid acel gând, ca și când aș schimba canalul TV. Firește că voi căuta mereu rezolvări pentru micile probleme, dar doar atunci când am o dispoziție bună și pot să mă gândesc la rece asupra întregii situații.

Oricum, fiecare lucru nașpa va trece, fie că ne facem griji, fie că nu. Tot ce vreau în clipa asta este să-mi păstrez zâmbetul și buna-dispoziție și să le am cu mine de fiecare dată când trec printr-o perioadă puțin mai dificilă.

Așa că, dragă Stresule, te vreau departe de mine. Fie că vei fi pe capul meu mereu, fie că nu, viața va continua la fel. Iar în lipsa ta, va deveni din ce în ce mai frumoasă.

Orice om are dreptul să-și pună liniștit capul pe pernă și să viseze frumos la ziua de mâine.

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și Zâmbește și nu te mai stresa și Stresul cotidian.

Toate cele bune și sper din tot sufletul ca distanța dintre voi și stres să fie din ce în ce mai mare. Pace!

Lasă un răspuns