Părerea mea despre #FoaiaGoală

Părerea mea despre #FoaiaGoală

Salutare tuturor!

Știu, știu, simulările au trecut. O să-mi spuneți că am scris degeaba articolul. Dar tot pot să-mi mai dau cu părerea, nu?

Mai mult ca sigur sunteți la curent cu protestul elevilor de la simulări. Dacă nu, aveți aici toată povestea.

Bun. Acest protest, ca să zic așa, a fost anunțat cu doar câteva ore înainte de simularea la limba și literatura română a claselor a VII-a și a VIII-a. Timp de informare n-a prea fost. Dar nu asta contează acum.

Inițiativa mi se pare un pic exagerată. În plus, există multe dezavantaje.

Nu toți elevii sunt de acord să dea foaia goală. Unii poate chiar s-au pregătit și au muncit mult pentru aceste examene și nu vor să dea cu bâta-n baltă, fără să scrie nimic. Și tind să le dau toată dreptatea.

Pe lângă cei care chiar își doresc să protesteze, există și acele persoane care nu s-au pregătit deloc pentru examene și cărora nu le pasă de protest, dar îl folosesc drept scuză pentru a nu scrie nimic. Iar asta nu este deloc corect.

Ca elev, ai nevoie să știi nivelul la care te afli, astfel încât să poți fi sigur că reușești la Evaluarea Națională sau la BAC. Iar pe astea nu ai cum să le mai boicotezi. Deci simulările sunt necesare.

Iar dacă acest protest ar fi avut loc acum un an, când eu am dat simulările, vă spun sincer că NU aș fi dat foaia goală.

Oameni buni, problema reală nu o reprezintă simulările pe care suntem nevoiți să le susținem, ci întreg sistemul românesc de învățământ. Metodele de predare sunt învechite, materia este multă, plictisitoare și, de cele mai multe ori, inutilă. Ca să nu mai zic de metodele de evaluare. Și nu-mi pot imagina cum boicotarea simulărilor va rezolva vreuna dintre aceste probleme.

Asta nu înseamnă că sunt în dezacord total cu inițiatorii protestului. Sunt elev și văd clar minusurile sistemului de învățământ românesc. Și de asemenea, văd cum Ministerul Educației și-a bătut joc de noi de-a lungul anilor, prin nenumăratele schimbări inutile. Și mă bucură faptul că există elevi și profesori uniți în treaba asta. Dar repet, predarea foii goale la simulare nu va rezolva nimic.

Părerea voastră care este?

 

 

 

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *