Ceea ce ni se întâmplă are vreun scop sau totul este întâmplător?

Ceea ce ni se întâmplă are vreun scop sau totul este întâmplător?

Salutare tuturor!

Pun pariu că, în toată viața voastră, ați citit măcar un articol cu titlu asemănător. E plin internetul de ele.

Lăsând acest mic detaliu de-o parte, am o întrebare pentru voi. Vi s-a întâmplat vreodată ca în jurul vostru să se întâmple lucruri pe care simțiți că nu le puteți controla și care vă afectează în mod direct? Bineînțeles, habar nu am de ce mai întreb. Cu toții ne confruntăm zilnic cu astfel de situații.

La început, avem impresia că toate greutățile s-au lăsat asupra umerilor noștri și nu înțelegem de ce tocmai noi trebuie să ne confruntăm cu o astfel de povară.

Apoi, brusc, devenim spirituali, iar în mintea noastră roiesc gânduri precum cel din titlu. “Nimic nu este întâmplător. Universul/Dumnezeu (cum vreți voi să-i spuneți) știe ce este mai bine pentru mine, iar chestia asta mi s-a întâmplat cu un scop.”

Oare să fie adevărat? Oare toate aceste lucruri care ni se întâmplă sunt programate în viețile noastre, cu scopul de a îndeplini un anumit destin? Sau totul se întâmplă în hazard, iar asta este explicația pe care o alegem pentru a ne simți mai bine.

Sincer să fiu, eu nu cred în lucruri predestinate. Noi singuri cauzăm lucrurile negative care ni se întâmplă, prin acțiunile noastre. Dar dacă tot fac o prostie, prefer să învăț din ea, ca abia apoi respectiva întâmplare să capete un scop. Scopul este acela de a învăța și de a căpăta experiență.

The life is so complicated… or not 🙂

Pe data viitoare!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *