De ce pierdem timpul?

Salutare și bine ați revenit!

A devenit deja un lucru comun să ne plângem (aproape) zilnic de faptul că nu avem suficient timp pentru planurile pe care vrem să le ducem la bun sfârșit. Și, sincer, chestia asta mi se pare un adevărat clișeu. Cel puțin în unele momente.

Spre exemplu, mi s-a întâmplat de foarte multe ori să vreau să termin de citit o carte pe care am început-o cu ceva timp în urmă. Sau să scriu un articol pe care îl am în cap de prea multă vreme. Dar, de cele mai multe ori, nu pot din cauza programului încărcat. Școală, prieteni, familie, teme etc. Ce mișto ar fi dacă ziua ar avea mai mult de 24 de ore! îmi spun eu mereu.

Însă tot de atâtea ori am parte de câteva minute libere, în care pot face ce vreau. Ce fac eu cu acele minuțele? Nu, nu îmi termin lucrurile pe care le am de făcut. Tot ce fac este fie să mă uit la pereți, fie să dau scroll pe Facebook și Instagram, de parcă nu aș fi și așa destul de sătul de aplicațiile astea.

Apoi, când programul mi se aglomerează din nou, parcă îmi vine cheful să termin de citit cartea aia sau să scriu respectivul articol. Doar că nu mai pot. Și încep să mă frustrez groaznic când îmi dau seama că aș fi putut face ceva util cu acele minute în loc de a derula kilometri întregi de ecran.

Iar răspunsul este… pierdem timpul pentru că suntem leneși. Și suntem leneși pentru  că… habar n-am ¯\_(ツ)_/¯ . Cert este că încerc să mă las pe cât posibil de acest obicei. De fiecare dată când am câteva minute libere și simt nevoia să le pierd, îmi amintesc de cum m-am simțit de fiecare dată când am avut programul mult prea încărcat pentru a-mi duce activitățile la bun sfârșit. Și chiar începe să funcționeze această metodă.

Acestea fiind spuse, sper că articolul meu v-a ajutat măcar puțin. Dacă doriți să-mi împărtășiți din experiențele voastre cu privire la acest subiect, vă aștept în secțiunea de comentarii.

Toate cele bune!

 

 

Lasă un răspuns