Am întrebat 10 bloggeri români… (Q&A)

Am întrebat 10 bloggeri români… (Q&A)

Salutare tuturor!

Am primit de la nucumorar.ro  și de la Anaphielle (vă mulțumesc mult!) provocarea de a răspunde la 10 întrebări. Știu că răspund cam târziu provocării, având în vedere că au trecut mai bine de trei luni de când am primit această leapșă, însă mai bine mai târziu decât niciodată. Iar dacă tot suntem prinși în carantină, am zis să scriu și acest articol. Ne destindem și mai uităm de probleme.

Fără alte adăugiri, hai să trecem la întrebări:

1.Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Categoric pizza. Este singurul fel de mâncare de care nu mă plictisesc niciodată și de care nu mă mai satur. Am început deja să-mi fac provizii de pizza pentru săptămânile următoare 🙂

2.Pleci într-o vacanță de două săptămâni pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Nu mă pot decide asupra unui actor sau antreprenor, dar dacă ar fi să aleg un blogger/vlogger, Iulia Ioniță ar fi aceea.

3.Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai în copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Eu însumi sunt încă un copil, deci e puțin cam devreme să vorbesc despre asta. Totuși, un vis împlinit este faptul că am ajuns unde sunt acum cu blogul. De mic mă atrăgea ideea asta de a scrie pe internet. Iar pe la 13 ani, când am început să o fac, îmi imaginam cu speranță că voi ajunge la rezultatul din prezent. Acum că mă uit în urmă, pot spune pe deplin că simt satisfacția venită în urma a aproape 3 ani de muncă.

Iar un vis care nu mi s-a îndeplinit (încă!) este acela de a-mi tipări cartea. Totuși, sunt recunoscător că am reușit să o public sub formă de e-book. Dacă vreți să aruncați un ochi, o găsiți aici. (O recomand cu drag fanilor Fantasy).

4.Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai bună/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că îți place?

Nu mi s-a întâmplat până acum să primesc un cadou nașpa și nici nu sunt o persoană pretențioasă. Mă bucur la fiecare dar primit și apreciez gestul. În plus, prietenii mei știu ce-mi place și nu mi-ar face niciodată un cadou oribil.

5.Este sfârșitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanității?

Pff, habar nu am. Sunt de părere că fiecare carte conține, într-un fel sau altul, caracteristici ale umanității. Dar… cred că mi-aș pune jurnalul.

6.Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 13 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

De fapt, întrebarea era „Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da?” Doar că eu nu am atins încă vârsta majoratului (mă apropii cu repeziciune de 17), așa că am modificat întrebarea. Astfel, sfaturile pe care i le-aș da lui Costin cel în vârstă de 13 ani ar fi:

  1. Fii mai direct și fă lucrurile pe care ți le dorești. Nu te mai gândi atât de mult la posibilele consecințe. Doar fă-o! Iar dacă lucrurile vor merge prost, nu e ca și cum eșecul te va urmări toată viața. Mai bine să-ți fii recunoscător ție pentru faptul că ai încercat decât să ai ai regrete mai târziu.
  2. Nu te mai lăsa influențat de alte persoane. Bineînțeles că vor apărea tot felul de păreriști care îți vor spune ce ar trebui să faci și ce nu, fiecare având o altă opinie, însă știi bine că nu-i poți mulțumi pe toți. În plus, este viața ta, iar deciziile îți aparțin. Fă cum simți și renunță la a mai pleca urechea la gura lumii.
  3. Ai mai multă încredere în tine și încetează să-ți mai supraestimezi imperfecțiunile. Nimeni nu stă să-ți analizeze defectele, iar dacă o face, înseamnă că este foarte frustrat. Încearcă să-ți valorifici calitățile pe cât posibil.

7.Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Dacă se va realiza vreodată o ecranizare a cărții „Îți voi dărui soarele” de Jandy Nelson, mi-aș dori să joc rolul lui Noah. Din toate cărțile citite până acum, acesta este personajul în care m-am regăsit cel mai mult.

8. Ce te motivează să scrii pe blog?

Am început să scriu pe blog într-o perioadă în care aveam foarte mult timp liber și zero persoane dispuse să mă asculte. În timp, mi-am dat seama că îmi place să scriu și că această activitate are un efect terapeutic asupra mea. Iar acum, după aproape 3 ani în care am continuat să mă dezvolt în acest domeniu, mi-ar fi imposibil să renunț.

9. Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/a că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Pe de-o parte, cred că mi-ar fi dificil să refuz acei bani. Pe de altă parte, conștiința m-ar mustra aproape zilnic pentru faptul că am acceptat un premiu care nu mi se cuvine. Așa că aș încerca să  fiu corect și să le explic oamenilor de ce este o greșeală ca eu să primesc acel premiu.

10. Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.

Ador numele rusești.

Iar acum este rândul meu să transmit provocarea mai departe altor 10 bloggeri. Dar pentru că am aflat de această campanie destul de târziu, iar majoritatea bloggerilor pe care îi știu au participat deja, voi transmite ștafeta mai departe oricărui va vrea să o preia. Nu uitați totuși să menționați de la cine ați aflat de provocare și să folosiți imaginea reprezentativă.

Toate cele bune și multă sănătate!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *