Puterea exemplului este cea mai importantă

Puterea exemplului este cea mai importantă

Salutare tuturor!

În această perioadă, Editura UP desfășoară o super campanie. Pe scurt, dorința noastră este de a ne cunoaște mai bine cititorii. Astfel, fiecare scriitor al editurii adresează câte o întrebare prin intermediul unui videoclip, la care oricine este liber să răspundă în secțiunea de comentarii, urmând ca un premiu să fie oferit prin tragere la sorți. Eu am postat întrebarea, voi ați răspuns, iar câștigătorul a fost ales. Videoclipul meu se află aici, în grupul de Facebook Noi suntem generația UP.

Iar acum vreau să vorbesc puțin despre concluzia la care am ajuns după ce am citit toate răspunsurile. Întrebarea mea a fost: „Cine este persoana care v-a determinat să vă apropiați de lectură?”. Nu întâmplător am pus această întrebare, deoarece sunt de părere că familia, prietenii, profesorii etc. (adică oamenii cu care intrăm zilnic în contact) au o influență enormă asupra noastră.

Mulți dintre noi ne chinuim să-i convingem pe ceilalți să citească. Apelăm la tot felul de metode, le explicăm care sunt avantajele, încercăm să-i atragem în lumea magică a lecturii, dar nu reușim. Uneori, ne strofocăm prea tare și uităm că puterea exemplului este cea mai importantă.

Și, referitor la întrebarea: „Cine este persoana care v-a determinat să vă apropiați de lectură?”, am observat că majoritatea persoanelor menționate în răspunsuri sunt membri ai familiei, ceea ce este de-a dreptul încântător. Mi se pare genial faptul că fix cei mai apropiați oameni din viețile noastre sunt cei care ne insuflă plăcerea de a citi.

Prin comentarii am observat foarte multe persoane care, în copilărie, și-au văzut părinții citind, așa că au decis să încerce și ei din curiozitate. Asta pentru că puterea exemplului este cea mai importantă. Oamenii apropiați nouă au puterea de a face minuni și de a ne ajuta să descoperim lucruri frumoase.

Concluzia? Atunci când ne dorim să-i determinăm și pe alții să se apuce de lectură, este suficient să practicăm acest obicei în fața lor. Restul vine de la sine.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați comentat pentru răspunsurile frumoase!

Iar în cazul în care încă nu ești parte din grupul Noi suntem generația UP, te așteptăm cu cel mai mare drag.

Toate cele bune și sărbători fericite!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *