Dacă timpul ți-ar da o a doua șansă

Dacă timpul ți-ar da o a doua șansă

Imaginează-ți că te trezești într-o dimineață ca oricare alta. Primele fâșii de lumină își fac loc printre draperii, iar sunetele lumii exterioare îți ciocăne în geam. Realizezi brusc faptul că ai dormit prea mult și întinzi agitat mâna după telefon, întrebându-te revoltat de ce nu a sunat alarma. Vrei să te uiți la ceas, însă altceva îți atrage atenția. Anul. 2017…

— S-a stricat…, îți spui tu plictisit.

Îl setezi iarăși la 2021. Îți întinzi larg brațele și simți cum coloana îți pocnește de vreo două ori. Te ridici din pat și te îndrepți spre bucătărie pentru o cană aburindă de cafea, însă cutia voluminoasă, luată cu doar o zi în urmă lipsește cu desăvârșire. Ciudat… De un an de zile bei cu regularitate câte un cappucino fierbinte în fiecare dimineață și niciodată nu ți s-a întâmplat să uiți să cumperi. Pentru că oricum ai întârziat, începi să te îmbraci în grabă și ieși din casă. Drumul ți se pare ușor diferit și totuși atât de familiar… Un puiet de stejar ce fusese plantat cu două săptămâni în urmă a dispărut, un salcâm bătrân ce fusese tăiat acum șase luni a reapărut.

Pe măsură ce te deplasezi, observi mici diferențe cu privire la case, blocuri, străzi, chiar și oameni. Cauți temeinic în străfundurile amintirilor tale, realizând că totul arată exact ca în urmă cu 4 ani. Însă alegi să ignori acest aspect, crezând că totul este un produs al imaginației tale nostalgice. Ajungi în stație, te așezi pe bancă pentru a-ți aștepta autobuzul și accesezi Facebook. Încremenești atunci când vezi fotografii vechi de ani de zile de-ale prietenilor tăi ca și când ar fi fost postate în decursul zile de azi. Tot în acest moment realizezi faptul că smartphone-ul pe care îl ai acum în mână este un model vechi, la care ai renunțat acum mult timp…

Începi să respiri neregulat, iar un strop de transpirație ți se prelinge pe tâmplă, însă nu din vina temperaturii de afară. Fără să mai stai pe gânduri, te bagi în seamă cu primul om care-ți iese în cale și-l întrebi direct:

— Data zilei de azi? Data zilei de azi? Anul?

Te privește mirat și ușor compătimitor, contemplând parcă la nebunia semenilor săi, însă alege să fie politicos și să-ți răspundă de parcă chiar ți-ar fi luat întrebarea în serios:

— 2017.

Își continuă apoi drumul, aruncându-ți, din când în când câte o privire speriată.

Mâna începe să-ți tremure, slăbind strânsoarea și lăsând telefonul să cadă, spărgându-se în bucățele la impactul răsunător cu asfaltul încins. Acela este momentul în care-ți pică fisa. În ultimele luni, ți-ai tot dorit să se întâmple asta, însă ar fi fost imposibil și mult prea frumos să fie adevărat. Și uite că este.

Ai reușit să te întorci în timp.

Uimirea și groaza ți se preschimbă în fericire pură în momentul în care îți dai seama că cea mai mare dorință din ultimele lui ți s-a împlinit în sfârșit. De acum în colo, ești liber să retrăiești perioada în care ai făcut cele mai mari greșeli și ai ocazia de a le îndrepta pe toate.

Deci? Cu ce începi mai întâi?

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *