Tips&Tricks pentru un somn odihnitor

Tips&Tricks pentru un somn odihnitor

Salutare tuturor! Recunosc faptul că, atunci când vine vorba despre somn, s-ar putea să nu fiu cel mai bun exemplu. Însă încerc, pe cât posibil, să îmbunătățesc acest aspect, astfel încât următoarea zi să pot da 100% randament. Așadar, astăzi discutăm despre tips&tricks pentru un somn odihnitor, care să ne ajute să facem față provocărilor fiecărei zile.

Ce ar trebui să facem pentru un somn odihnitor?

Întâi de toate, este OBLIGATORIU să avem un program foarte bine fixat. Cu alte cuvinte, trebuie să avem mare grijă la orele la care adormim și ne trezim! În acest fel, reușim să ne reglăm ceasul biologic până în punctul în care nu vom mai avea nevoie de alarmele de dimineață. (Și crede-mă, este atât de plăcut să te trezești cu 5 minute înainte ca soneria să-ți dea toată lumea peste cap!)

Un alt lucru extrem de important este să asigurăm corpului și creierului un mediu în care să se poată odihni în voie. Asta înseamnă să existe cât mai puțină lumină în cameră, pentru a stimula secreția de melatonină, și, bineînțeles, LINIȘTE!

Dar știai că un somn odihnitor este influențat și de către temperatura din dormitor?

În momentul în care ora de culcare se apropie, termepratura corpului suferă o ușoară scădere tocmai pentru a facilita un somn mai profund și de calitate. Deși la prima vedere poate părea mai confortabil să dormi într-o cameră cu o temperatură mai mare, în realitate, acest lucru afectează negativ odihna, dând oarecum peste cap termoreglarea naturală a corpului și provocând disconfort și neliniște.

Temperatura ideală este de 16-19°C chiar dacă pare greu de crezut

Specialiștii o spun, nu eu! Astfel, coprul poate ajunge mai rapid la temperatura dorită, iar fazele somnului se pot succede în ritmul lor natural. Însă ce putem face pentru a răci temperatura din dormitor, mai ales dacă nu dispunem de un aparat de aer condiționat? Ei bine:

  • ține draperiile trase pe timpul zilei, atunci când nu ești acasă, pentru a împiedica trecerea luminii și acumularea de căldură;
  • ține, măcar câteva minute înainte de culcare, fereastra deschisă pentru a favoriza venitlația aerului;
  • folosește așternuturi, perne și o pilotă de lână, toate special create pentru reglarea temperaturii.

La urma urmei, în fiecare vară, cu toții căutăm partea rece a pernei, nu-i așa?

fotografie preluată din arhiva Confort Merino

Dacă îți dorești să ai parte de un somn odihnitor și de calitate, produsele de la Confort Merino sunt aici pentru a te ajuta! Toate sunt fabricate pe bază de lână merinos, material ce favorizează absorbția și eliberarea umezelii în atmosferă. Acest lucru ajută la menținerea temperaturii corporale ideale pe toată durata somnului! Astfel, te invit să descoperiți noua colecție Confort Lana, pentru care a fost folosită o lână îmbunătățită!

Alte sfaturi de care ar trebui să ții cont pentru un somn de calitate:

  • renunță la utilizarea telefonului sau a oricărui dispozitiv cu lumină albastră înainte de culcare;
  • evită să consumi cafea, alcool sau băuturi dulci în ultima parte a zilei;
  • servește doar cine ușoare și evită alimentele picante;
  • nu sări peste mișcarea fizică din timpul zilei;
  • și nu uita că cel mai odihnitor somn este cel dintre orele 22:00 și 00:00.

Somnul reprezintă un subiect despre care se poate vorbi foarte mult, însă pentru o odihnă de calitate, este suficient să respectăm aceste sfaturi de bază. Și, pentru că ora mea de culcare se apropie și ea cu repeziciune, o să închei aici acest articol. Vă doresc o pernă rece pe ambele părți și un somn bun, care să vă pregătească din plin pentru următoarea zi!

Articol scris pentru Proba 2 a concursului SuperBlog 2022.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *