Tehnologia și procesul creativ

Bine ai revenit! În cazul în care mă citești deja de ceva timp, s-ar putea să știi că blogul acesta are o vechime de vreo cinci ani și jumătate. Inițial, totul a început ca o pasiune de weekend, dar se pare că, pe măsură ce timpul a trecut, am devenit din ce în ce mai atașat de această activitate. Atât de atașat încât am ajuns să-mi construiesc o carieră în domeniul creării de conținut scris în mediul online și să devin pasionat de tot ceea ce ține de social media. Iar tehnologia a jucat un rol extrem de important în acest proces creativ. Te întrebi cum? Ei bine, urmează să afli în curând.

Cum a început totul?

Deși eram deja consumator de conținut online, cred că abia pe la vreo treisprezece ani am început să înțeleg ce înseamnă cu adevărat termenul de content creator. Și, sincer să fiu, începea să mi se pară din ce în ce mai interesant tot acest proces prin care o simplă idee putea fi transformată în ceva atât de mișto cum ar fi un articol bun sau un videoclip care să te țină cu sufletul la gură. Și mi s-a părut un lucru atât de tare, încât a mai fost suficient un simplu gând ca să intru în această lume: „Ce-ar fi dacă aș încerca și eu?”. Simțeam la vremea aceea că aveam multe de spus (deși repet, aveam vreo 13 ani și ceva) și îmi doream din tot sufletul ca gândurile mele să ajungă la cât mai mulți oameni.

Mă rog, mai târziu aveam să înțeleg că, în realitate, fiecare om are o poveste de spus, doar că trebuie să-și găsească vocea și curajul de a o face. Vocea o am, la curaj mai am de lucrat nițel. Dar să revenim la subiectul articolului.

Primul pas pe care l-am făcut în calitate de content creator

Inițial, mi-aș fi dorit să încep un canal de Youtube. Dar skill-urile mele de editare video erau spre zero, plus că nu mă prea ajutau nici „echipamentele” pe care le aveam la acea vreme, nici vârsta și nici dicția. După care mi-am zis că mi-ar fi mai ușor să încep un blog. La urma urmei, nu aveam nevoie decât de o tastatură și puțină inspirație, right?

După care dă-i cu documentare, dă-i cu tutoriale despre WordPress, până ce am ajuns să am un blog-pilot, ca să zic așa, intitulat „Lumea văzută prin ochii mei”. Basic, I know, dar eram începător. Ulterior, a devenit „Gânduri și Opinii”, iar acum este acest „Costin Neață Author” pe care îl ai în față.

Scriam binișor și pe vremea aceea, n-am de ce să mint, dar dacă îmi iau acum la descusut un articol din 2017, îmi dau seama că nu se compară cu nimic din ceea ce fac acum. Pentru că, în toți acești 5 ani de când activez în domeniu, m-am documentat constant, mi-am exersat scriitura și, probabil unul dintre cele mai importante lucruri, am beneficiat din plin de feedback de la cititorii din online.

De ce este importantă tehnologia în procesul creativ?

Lumea s-a schimbat drastic în ultimele decenii. Modul în care creăm s-a schimbat! În prezent, totul este în online, iar internetul și noile tehnologii oferă din ce în ce mai multe resurse pentru creatorii de conținut, de la simple pagini cu sfaturi și până întregi platforme dedicate lor! Este din ce în ce mai ușor să creezi, să devii viral, să ajungi în inimile oamenilor și să le oferi un plus de valoare prin ceea ce faci tu.

Și totuși, tehnologia nu îmbunătățește doar viețile scriitorilor, bloggerilor sau vloggerilor. Este vorba și despre pasionații de jocuri video, care vor să ducă experiența gamingului la următorul nivel sau despre oamenii activi, care se folosesc din plin de noile device-uri pentru a se bucura mai mult de sport și călătorie, cum ar fi boxe, rucsacuri sau adaptoare.

preluate din arhiva Spacer.ro

Din punctul meu de vedere, aproape orice domeniu de activitate devine mai fun, mai interactiv și mai de impact atunci când ai tehnologia la tine acasă!

Însă sunt curios: Pe tine cum te-au ajutat până acum noile tehnologii în activitatea pe care o desfășori? Îți aștept răspunsul în secțiunea de comentarii!

Articol scris pentru Proba 3 a concursului SuperBlog 2022.

Un gând despre „Tehnologia și procesul creativ

Lasă un răspuns