Incursiunea mea în lumea cristalelor – Cuarțul Verde

Bun găsit tuturor! De această dată, am un storytime un pic mai atipic, despre care nu credeam că voi scrie prea curând. Da, sunt extrem de pasionat de cristale. Doar că nu le-am descoperit încă suficient de mult încât să pot vorbi pe larg despre ele. Așa că zic să punem de-o poveste despre cum am pătruns, acum patru ani, în lumea cristalelor, care mă fascinează din ce în ce mai mult pe zi ce trece.

Cuarțul Verde – primul meu cristal

S-a întâmplat acum 4 ani, tot prin octombrie. Eram abia la începutul liceului. Dacă țin bine minte, câțiva prieteni au venit cu ideea să luăm cristale. Recunosc, mi-am dat ușor ochii peste cap, dar în cele din urmă, am zis „Why not?”. Eram extrem de sceptic cu privire la „proprietățile miraculoase” ale cristalelor, dar mi se păreau totuși un accesoriu drăguț.

Am fost pus în fața deciziei de a alege unul. Sincer, aș fi putut alege orice. Dar privirea mi-a căzut inexplicabil asupra unui singur cristal, despre care aveam să aflu mai târziu că este Cuarț Verde.

Ce a urmat…

L-am purtat o foarte bună perioadă de timp, inițial pentru că îl consideram un pandantiv nice, iar mai apoi pentru starea de bine pe care mi-o oferea. Și, în cele din urmă, am ajuns să fiu din ce în ce mai pasionat de lumea cristalelor. Consider că trebuie să ai o deschidere foarte mare ca să poți invita în viața ta beneficiile pe care un cristal este gata să ți le ofere.

Și așa a și fost. Cuarțul Verde are proprietăți uimitoare de a induce calmul, de a crește energia pozitivă și de a menține echilibrul interior. În cele ce au urmat, am avut parte de o perioadă extraordinară din viața mea, iar indiferent cât de mari erau provocările cu care mă confruntam, reușeam să le fac față tuturor.

Îl purtam peste tot cu mine, mi-a fost martor atât la momentele mai bune, cât și la cele mai puțin bune și avea grijă să-mi diminueze, pe cât posibil, energia negativă. Și funcționa. Asta este cel mai important. L-am purtat mai bine de trei ani fără întrerupere. Nici nu-mi mai amintesc exact când l-am pierdut, dar știu că l-am căutat în disprerare o bună bucată de timp, până ce am acceptat situația și am mers mai departe.

Regăsirea

Am dat de el extrem de întâmplător, așteptându-mă probabil să-l găsesc în cel mai întunecat colț al dormitorului. Nici măcar nu știu cum a ajuns acolo, dar în fine, măcar îl aveam din nou în posesie, iar asta mă făcea fericit. După ce l-am purificat cu grijă la lumina soarelui, am reînceput să-l port, iar acea stare de calm despre care vă vorbeam mai devreme a revenit. Dar s-a mai întâmplat ceva…

Pe tot parcursul zilei respective, am avut flashback după flashback, iar toate mă inundau, vrând parcă să-mi arate ceva. Erau amintiri de pe vremea de când obișnuiam să port cristalul. Doar că, de data aceasta, nu mai apăreau ca răni redeschise, ci ca lecții, bucăți din mine de care aveam și încă am nevoie pentru a deveni un om mai bun. Simțeam că aveam din nou acel echilibru în viața mea și mă simțeam extraordinar. La urma urmei, Cuarțul Verde mai contribuie și la solidificarea legăturilor cu mintea, trupul și spiritul.

Și cam așa am descoperit eu lumea cristalelor, Cuarțul Verde evoluând în viața mea de la un simplu accesoriu drăguț, la pandantivul de care nu mă mai descpart niciodată. Iar în prezent, chiar prefer să cred că nu a fost doar o simplă întâmplare că, dintre toate acele cristale colorate, l-am ales fix pe acesta.

Mai departe…

Iar acum, una dintre cele mai mari dorințe ale mele este să-mi măresc colecția de cristale. Și de unde altundeva să le procur dacă nu chiar de la StoneMania Bijou, fiind în topul firmelor care comercializează pietre semiprețioase și cristale naturale din România.

De această dată, voi merge pe câteva cristale compatibile cu zodia Taur:

  • Lapis Lazuli, pentru dezvoltare spirituală și conectare cu sinele
  • Cuarțul Roz, pentru norocul în dragose (nu mi-ar strica, sincer să fiu)

A, și să nu uit. Îmi doresc neapărar să intru în posesia unui Moldavit. Sună puțin crazy, iar cei care cunosc cât de cât domeniul știu că nu-i de joacă cu acest cristal și că are proprietăți extrem de puternice. Dar am încredere în mine și știu că voi reuși să manifestez doar lucrurile bune de care am nevoie.

Acestea fiind spuse, vreau să vă urez toate cele bune și să vă întreb: Voi ați avut vreo experiență cu cristalele? Dacă da, cum a decurs? Vă aștept răspunsul în secțiunea de comentarii!

Acest articol a fost scris pentru Proba 6 a concursului SuperBlog 2022.

Un gând despre „Incursiunea mea în lumea cristalelor – Cuarțul Verde

Lasă un răspuns