Ce podcasturi despre tehnologie ascultăm?

Salutare tuturor! Oamenii care mă cunosc foarte bine știu că eu, în general, prefer conținutul scris, îndiferent dacă vorbim de cel pe care îl consum sau cel pe care îl creez. (Paranteză: am încercat să-mi dezvolt și un canal de Youtube la un moment dat. Aia e, n-a mers, am rămas tot pe blogging. Dar cine știe, poate voi începe un podcast în viitorul apropiat.)

Dar revenind la subiect, de curând am descoperit și faptul că îmi place să ascult podcasturi, mai ales când conduc sau când sunt angrenat în activități precum curățenia, sportul sau gătitul. Este într-adevăr un format foarte ușor de digerat, care îți permite să faci o grămadă de alte activități pe lângă, spre deosebire de citit. Iar de curând am descoperit un podcast destul de interesant, din domeniul Tech, despre care o să vă vorbesc în cele de urmează. Dar mai întâi…

Câteva cuvinte despre relația mea cu tehnologia

Nu prea pot spune că sunt la curent cu inovațiile din acest domeniu și, sincer să fiu, nici nu m-a prea interesat până de curând. Însă punctul de cotitură a fost în momentul în care mi-am dat seama că, vrând-nevârnd, este necesar să-mi însușesc astfel de cunoștințe. La urma urmei, tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar eu sunt creator digital. Deci este, oarecum, de datoria mea să rămân la curent cu inovațiile.

Tehnocultura: un altfel de podcast despre tehnologie

Administrat de Vlad Bănică și Manuel Cheța, Tehnocultura este un podcast de cultură generală din domeniul Tech, pe înțelesul tuturor, indiferent de nivelul de cunoștințe. Am început deja să parcurg câteva episoade, iar modul simplu în care sunt expicați termenii de specialitate este primul lucru care m-a atras.

Încă un motiv pentru care acest podcast mi se pare profi este sinceritatea. Produsele sunt prezentate cât se poate de obiectiv, fără laude excesive, fără exagerări. Ai ocazia de a afla toate detaliile care te interesează, de la chestiuni tehnice și până la preț și motive pentru care le-ai cumpăra SAU nu le-ai cumpăra.

Ce m-ar face pe mine un ascultător cu adevărat fidel, indiferent de tipul de podcast?

Ei bine, mi-ar plăcea puțin mai mult dinamism. Uneori, îmi pierd răbdarea repejor și sunt genul de om care se uită la videoclipuri cu speed-up. Însă atunci când am parte de toate detaliile, dar prezentate scurt și la obiect și într-o manieră aplicată, atunci voi fi mereu all-in.

Ce subiecte din acest domeniu mi-ar plăcea să fie discutate?

Ei bine, cam tot ce ține de algoritmii social media și resursele disponibile pentru creatorii de conținut, fie că vorbim despre aplicații, programe de editare și așa mai departe. Tehnocultura are deja câteva episoade de acest gen, ceea ce, pentru mine, reprezintă un mare plus.

De ce ai alege Tehnocultura?

Dacă ești un mare pasionat de tot ceea ce înseamnă tehnologie, atunci sunt convins că îți va plăcea acest podcast. Totodată, dacă ești un novice în domeniul Tech, atunci este ocazia perfectă de a-ți începe incursiunea în lumea digitată, atât de plină de oportunități în zilele noastre!

Tu ce podcasturi despre tehnologie ai ascultat până acum? Care este părerea ta despre ele? Îți aștept răspunsul în secțiunea de comentarii. Îți las mai jos unul dintre episoadele de la Tehnocultura, de care sper să te bucuri din plin. Toate cele bune!

Acest articol a fost scris pentru Proba 7 a concursului SuperBlog 2022.

Un gând despre „Ce podcasturi despre tehnologie ascultăm?

Lasă un răspuns