Oare există ceva care să se compare cu vibe-ul cărților fizice?

Oare există ceva care să se compare cu vibe-ul cărților fizice?

Salutare, dragilor, și bine v-am regăsit la o nouă postare!

Nu mai este un secret pentru nimeni care mă cunoaște faptul că lectura este una dintre pasiunile mele cele mai mari. Din punctul meu de vedere, literatura este o formă de artă care nu o să moară niciodată, în ciuda formelor noi de divertisment care apar constant.

Tototdată, când vine vorba despre lecturile de dezvoltare personală, voi prefera întotdeauna să am parte de informația scrisă, pe care s-o trec prin filtrele propriei mele minți și la care să mă întorc de fiecare dată când simt că am nevoie.

Totuși, având în vedere că fac parte din generația care s-a născut cu tehnologia în mână, mulți s-ar aștepta să prefer formatul e-book sau chiar audiobook. Eh, uite că nu-i chiar așa. Da, le consider extrem de utile pe ultimele două în anumite situații, însă din punctul meu de vedere, nimic nu se compară cu cartea tipărită.

De ce iubesc eu cărțile tipărite?

Puține lucruri în lumea aceasta se compară cu frumusețea unei cărți fizice, cu mirosul hârtiei ieșite de la tipar sau cu datul paginii. Haideți, dragi cititori, că doar știți la ce mă refer. 🙂

Iubesc să-mi însemnez cărțile cu stickere și să mă aigur că citatele mele preferate nu se pierd. Mi-ar fi mult mai dificil să fac acest lucru în format electronic. Ca să nu mai zic faptul că cititul de pe hârtie este mult mai relaxant pentru ochi. Și, ținând cont de faptul că sunt cu ochii în device-uri de dimineața până seara, mi se pare genial să pot citi și să stau cât mai departe de tehnologie în puținele momente de timp liber.

Și, nu în ultimul rând, am cărți în bibliotecă pe care le iubesc atât de mult încât, dincolo de ceea ce sunt ele ca obiecte, au căpătat o încărcătură emoțională uriașă pentru mine.

De ce să citim e-books?

Au fost destule ocazii în care am citit și e-books. De cele mai multe ori, fie pentru că nu găseam cărțile dorite în format fizic, fie pentru că cele electronice erau disponibile la un preț mult mai avantajos. (Să fii cititor poate fi destul de costisitor.)

E-book-urile sunt și mult mai ușor și mai rapid de procurat. Și ocupă mult mai puțin spațiu și sunt mai ușor de transporat. Sunt perfecte pentru perioadele în care ești mai tot timpul pe drumuri și vrei să profiți de timpul respectiv. Și chiar iau în calcul ca, în viitorul apropiat, să investesc într-un kindle.

Ce facem cu audiobook-urile?

Recunosc, spre rușinea mea, că nu am ascultat niciun audiobook până acum. Cel mult am ascultat podcast-uri. Însă totul are un început, iar din moment ce conduc din ce în ce mai des, pot profita de această ocazie pentru a mă bucura și de cărți audio. Dacă ai vreo recomandare de audiobook pentru mine, o aștept cu drag în secțiunea de comentarii.

Un lucru interesant pe care l-am aflat de curând este faptul că pot fi găsite cărți în toate cele trei formate la Editura NICULESCU. Cel mai probabil, voi începe cu ceva de acolo.

Dar tu? Ce format preferi cel mai mult și de ce? Îți aștept răspunsul tot în secțiunea de comentarii. Toate cele bune!

Sursă foto: pexels.com

Acest articol a fost scris pentru concursul SuperBlog 2022.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *