Cititul

Cititul

Ei bine , nu stiu cand, mai exact, mi-am descoperit placerea de a citi. Probabil pe la varsta de unsprezece ani, nu sunt foarte sigur. Cert este ca cititul va fi mereu in lista mea cu modalitati de petrecere al timpului liber.

Acum ceva timp m-am interesat despre acest fenomen si astfel am gasit multe beneficii pe care cartile ni le pot aduce. O parte din acele beneficii le-am resimtit si eu, asta dupa cativa ani de cand am descoperit aceasta placere pentru lectura. Prin urmare, am ales sa impartasesc aceste experiente si cu voi.

Un prim beneficiu pe care cartile ni-l aduc este relaxarea mintii si a corpului si reducerea nervilor acumulati de-a lungul zilei. Cititul este o modalitate de relaxare eficienta, la indemana oricui. Si de asemenea, reduce considerabil stresul.

Cresterea nivelului de concentrare este un alt beneficiu pe termen lung adus de lectura. Nu sunt prea sigur cum, dar cititul are acest efect asupra noastra (va spun din proprie experienta). Tot la acest capitol este inclusa imbunatatirea memoriei.

Un alt beneficiu este dezvoltarea vocabularului. In carti intalnim tot felul de cuvinte noi pe care le retinem si incepem sa le integram in vocabular, folosindu-le in viata de zi cu zi. Acesta este un aspect foarte important deoarece un vocabular dezvoltat ne ajuta foarte mult cand vine vorba de exprimare.

Mai exista si ale beneficii cum ar fi cresterea inteligentei si acumularea de noi cunostinte si informatii (asta se aplica la cartile cu scop informativ).

Ma rog, mai circula si zvonul cum ca daca citesti periodic, iti poti creste durata de viata cu pana la doi ani in plus. Acest lucru ar putea fi posibil deoarece este evident ca relaxarea si reducerea stresului (cu ajutorul cartilor) iti pot mari durata de viata condiderabil, in comparatie cu alt om care este mereu incordat si stresat (doua lucruri care ii fac rau).

Acum depinde si de fiecare om in parte. Unora le place sa citeasca, altora nu.

Voi cum va impacati cu cartile? Lasati-mi un raspuns in rubrica de comentarii.

Si tot la comentarii sunteti invitati sa propuneti diverse subiecte despre care as putea vorbi si pe care sa le dezbatem impreuna.

Pe data viitoare!

-S.A.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *