Bookfest Timișoara 2024 – experiența mea

Bookfest Timișoara 2024 – experiența mea

Hello, dragilor, și bine ați revenit pe blog! Gata să povestim despre Bookfest Timișoara?

În momentul de față, sunt relativ proaspăt întors de la Bookfest Timișoara cu un vibe foarte bun și foarte multă energie. Mulți dintre voi ați văzut deja postările legate de lansare, însă m-am gândit să povestesc aici mai pe larg despre întreaga experiență, de la călătorie și până la cum a fost la târgul de carte.

Trebuie neapărat să menționez că, înainte de a ajunge să mă bucur de întreaga experiență a lansării, am avut de traversat un mic-mare hop și vreo 500 și ceva de kilometri cu trenul. Adevărul e că mi-am ales „foarte bine” ocazia în care să fac prima călătorie cu CFR-ul. 🙂 Totuși, aceste 10 ore au trecut, se pare, destul de repede ținând cont că sunt un cititor înrăit și am avut ce să fac. Plus că, trebuie să recunosc, ruta a fost destul de frumoasă.

În ultima oră de călătorie începusem deja să-mi pierd răbdarea. Am ajuns în stație cu o durere măricică de cap și cu o oboseală specifică unui om care a dormit doar 2 ore înainte de o călătorie de 10 ore. În momentul în care am pășit pentru prima dată în Gara Timișoara Nord, m-am bucurat în sfârșit de prima gură de oxigen în aer liber și de razele soarelui. Mare păcat ar fi fost să merg cu mașina până la cazare pe o vreme așa frumoasă, așa că am luat-o agale pe jos, pe malul Begăi, pe un drum de vreo 40 de minute care parcă mi-a redat energia și cheful de viață.

Restul serii am luat orașul la picior și m-am bucurat din plin de vibe-ul special al Timișoarei.

Bookfest Timișoara – evenimente pe cinste, oameni faini și parfum de cărți noi

Următoarea zi a început în forță la Bookfest Timișoara. A fost o adevărată plăcere să-mi cunosc toți colegii de editură, să stăm la povești și la semnat de autografe, înconjurați de parfumul cărților noi. Și că tot veni vorba, tot atunci am avut ocazia specială să țin în mână pentru prima dată „Șoaptele morții” în variantă fizică. Să mai spun că tiparul și coperta au ieșit pur și simplu geniale?

Sâmbătă, pe 24 martie, a avut loc lansarea. Recunosc, am avut foarte mari emoții. A fost și prima dată când am fost cu adevărat pe o scenă. Însă după ce am luat microfonul în mână, am știut exact ce voiam să transmit, acea scânteie care m-a determinat să încep seria „Viv’Infernum” și să o scot în lume.

Inițial, am început să scriu fiind adolescent introvertit, dornic să evadeze în propriile lumi. Apoi am realizat cât de mult impact pot avea cuvintele. Iar dacă reușesc să ofer cititorilor mei cel puțin 70% din vibe-ul pe care l-am simțit eu atunci când am scris cartea, știu că mi-am atins scopul.

„Viv’Infernum” este un proiect tare drag mie. Printr-o poveste dark fantasy, am făcut tot posibilul sa expun atât de multe aspecte prezente în realitate: frica de schimbare, ipocrizia sau fanatismul. Și încă un lucru pe care îl cred cu tărie și pe care vreau sa-l expun prin poveștile mele: din punctul meu de vedere, nu exista personaje bune și rele. Fiecare își are propriile defecte, propriile calități, propriile hibe. Tocmai din acest motiv am ales să scriu Viv’Infernum din perspectiva multiple.

Revenind la Bookfest București, pot spune că a fost o experiență de-a dreptul superbă, poate cea mai frumoasă din ultimii ani. Membrii echipei Datagroup sunt absolut geniali și m-am bucurat din plin de fiecare moment petrecut cu ei. Iar cititorii timișoreni sunt foarte calzi și deschiși, o adevărată plăcere să stăm de vorbă și să schimbăm idei.

Mulțumesc mult Editurii Datagroup pentru evenimentul pe cinste. Mă bucur foarte mult să fac parte dintr-o echipă de oameni atât de cool și dedicați.
Mulțumesc Teodorei Vescan pentru că a acceptat să vorbească la lansare!
Mulțumesc și cititorilor timișoreni care au ales să ia acasă “Șoaptele morții” și să descopere povestea lui Luca și a Anastasiei, plină de obstacole și întorsături de situație.
Deja mă gândesc cu entuziasm la anul viitor. Până atunci, ne vedem și la Bookfest București.
Cheers!
„Șoaptele morții” poate fi comandată de pe site-ul Editurii Datagroup

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *