De unde îmi iau inspirația?

De unde îmi iau inspirația?

Salutare, saltutare! Deseori sunt întrebat de către cititori sau de către oamenii din jurul meu care sunt sursele mele de inspirație. Ce anume îmi oferă pofta asta de a scrie și cum de nu rămân niciodată în pană de idei. Well…

Hai să lămurim un lucru de la bun început. Pene de idei avem cu toții. Fie că vine vorba de scris, pictat sau orice alt domeniu îți trece acum prin cap. În timpul în care nu scriu pe blog sau la următoarea carte, lucrez full time în publicitate, pe poziția de copywriter. Și mi-aș dori să găsesc o rețetă magică prin care să nu rămân niciodată fără idei. Dar așa ceva nu există. Secretul nu e să nu rămâi fără idei. Ci să știi unde să le cauți și cum să le inviți la tine atunci când ai nevoie de ele.

Inspirația e peste tot. Trebuie doar să fii deschis și să o primești în viața ta

Sună prea clișeic? Poate. Dar am descoperit, cel puțin în cazul meu, că această afirmație este extrem de adevărată. Niciodată nu cred că voi avea doar o singură sursă de idei. Orice lucru care ne înconjoară poate servi ca sursă de inspirație la un moment dat, fie că e vorba de un articol în online, o postare funny, o discuție surprinsă în autobuz sau ultima carte citită.

Uneori, am impresia că ne străduim să săpăm atât de mult după idei încât nu mai vedem toate lucrurile care ne înconjoară și care pot servi drept sursă de inspirație. E ca la nisipuri mișcătoare. Cu cât te zbați mai mult, cu atât te afunzi mai tare.

Respiră, relaxează-te și fă loc ideilor

Poate că e mai dificil la început. Cu atât mai greu este atunci când te alfi sub presiunea deadline-urilor (cine lucrează în publicitate știe despre ce vorbesc). Dar niciodată nu o să poți forța inspirația să vină. Tot ce ai de făcut este să-i faci loc în viața ta, să dai un mic impuls ideilor, iar apoi să le modelezi după bunul plac.

La un moment dat, vei vedea că e mai simplu decât ai fi crezut.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *