Lucrurile benefice care mi-au lipsit

Lucrurile benefice care mi-au lipsit

Hello everyone! Azi discutăm despre obiceiuri, rutină, lucrurile benefice de zi cu zi…

Acum doi ani și ceva (cred), scriam cu entuziasm articolul acesta. Self love. Ce frumos sună… Doar că am avut o perioadă în care am avut o stare diferită de cea descrisă în postare, dacă nu chiar opusă. Și da, am avut nevoie de acel timp ca să înțeleg faptul că o stimă de sine ridicată trebuie întreținută în fiecare zi. Printre altele, asta înseamnă și să accept că nu sunt mereu cel mai bun, astfel încât să pot fi deschis spre evoluție. Sau să fac lucruri care par grele pe moment, dar care îmi aduc beneficii uriașe pe termen lung. Dar despre toate acestea urmează să vorbesc imediat.

Doar câteva dintre lucrurile benefice care mi-au lipsit și pe care am reînceput să le fac

1. Pe partea de mindset

  • Lucrez mai mult cu mine însumi și, un lucru foarte important, accept că nu sunt întotdeauna cea mai bună versiune a mea. Sau că pot avea și zile proaste. Dar chiar și așa, vreau să învăț pe cât posibil din micile eșecuri de zi cu zi și să mă concentrez numai pe ceea ce contează. Adică pe viitor, pe următoarea zi în care am ocazia să fac lucrurile mult mai bine decât ieri.
  • Sunt mai înțelegător cu mine și mă iert pentru greșelile trecut. Ce a fost, a fost. Important este ce va urma și ce fac acum pentru a nu le mai repeta.
  • Încep să învăț să spun „Nu” . Cu toate că e greu ca dracu’. Dar mi-am dat seama că nu-i ok să fiu disponibil oricând și pentru oricine. Mai ales când nu există o reciprocitate sau când simt că se profită prea mult. Așa că voi refuza pe cât posibil fiecare propunere sau rugăminte despre care simt că nu e în regulă sau care este în dezavantajul meu.

2. Pe partea de rutină zilnică

  • Am început să-mi prioritizez somnul. Jeez, după luni întregi în care am supraviețuit cu doar 4 ore de somn pe noapte și 3 cafele pe zi (mai toată clasa a 12-a până după BAC), alea 8 ore recomandate de toți medicii se simt ca un adevărat lux. Dar, în realitate, sunt o necesitate de care m-am putut bucura din plin în ultimele 2-3 luni.
  • Renunț treptat să mai folosesc telefonul înainte de ora de culcare, oricât de tentant ar fi. Dar gata cu lumina albastră și cu căștile uitate în urechi pe parcursul nopții. Gata cu diminețile zombi. Iar de când am început să mă pun la somn fără telefon, mă trezesc mult mai fresh, de cele mai multe ori înaintea alarmei.
  • M-am reapucat de sport. Ce-i drept, renunțasem la mișcarea fizică pentru o perioadă mult prea lungă de timp. Dar gata, am trecut la treabă. Un antrenament de o oră, cel puțin o dată la două zile, este suficient ca să-mi simt mereu corpul plin de energie și mintea fresh.

Deci…

Știu că mai am o grămadă de lucru până să ajung în punctul în care îmi doresc să fiu. O să-mi ia destul de mult timp. Dar până atunci, o să încerc să mă bucur de proces și să privesc fiecare zi ca pe o oportunitate de a face lucrurile din ce în ce mai bine.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *