Cum evităm energia toxică din social media

Cum evităm energia toxică din social media

Nu-i niciun secret faptul că internetul a început să devină un loc din ce în ce mai agitat. Și culmea e că devine tot mai greu să eviți contactul cu acesta, acum că totul s-a mutat în online și că fiecare dintre noi duce o viață dublă: una offline și una pe tărâmul pixelilor. Trăiască social media…

Nu înțelegeți greșit, ador super mult această lume, iubesc să-mi împărtășesc ideile și experiențele pe internet și urmăresc multe branduri pe care le apreciez și cu care mă identific și mulți oameni pe care îi admir și de la care consider că am ce învăța sau care îmi oferă măcar un vibe pozitiv.

Însă ce facem cu toată negativitatea la care suntem expuși atunci când intrăm pe social media?

Pentru că social media are și dark side-ul său, compus din oameni răspândesc negativitate de fiecare dată când au ocazia. La nivel conștient, credem că nu are cum să ne afecteze toxicitatea pe care o promovează unii prin postările din social media. Dar la nivel subconștient, se petrece un adevărat vampirism energetic.

Da, social media este un loc minunat, dar poate fi un loc cu adevărat toxic. Și cred că am luat cea mai bună decizie când am ales să nu mai urmăresc pagini pe care îi aveam în listă doar din politețe sau din pură întâmplare, dar care nu-mi inspiră nimic pozitiv.

Câteva recomandări pe care am început să le aplic atunci când stau pe social media

Disclaimer: Nu spun că-i literă de lege ce am scris eu aici. E vorba doar despre experiența mea personală și atât. Bun…

1. Ține-te departe de scandalurile inutile din online

Știu, știu, e „funny” să urmărești certurile dintre X și Y și să vezi cum evoluează toată situația. Dar oare cât de productiv este? Gândește-te, ai ceva de învățat din tot acel conflict? Sau îl tratezi doar ca pe divertisment? Dacă răspunsul este a doua variantă, atunci n-are niciun sens să-ți pierzi timpul.

2. Dă unfollow paginilor de social media care promovează ura

Pe bune, nu detest nimic mai mult decât paginile special create numai și numai pentru hate. Iar pe termen lung, atunci când consumi astfel de conținut, parcă începi și tu să crezi că toate aspectele vieții sunt de căcat. Pentru că nu faci altceva decât să te încarci cu negativitate în loc să te concentrezi să faci ceva constructiv pentru tine.

3. Evită să te iei în gură cu toți nebunii

Am avut la un moment dat pe pagina aceasta de Threads câteva postări în care vorbeam despre activitatea mea profesională, adică cea de copywriter. Și s-au trezit câțiva luminați ai țrăii să-mi reproșeze faptul că sunt o lichea de om fără coloană vertebrală dacă aleg să lucrez în marketing și că din vina celor ca mine au ei parte de reclame pe care nu le mai suportă. Are sens să stau și să le explic cum funționează algoritmul sau că au opțiunea de a plăti pentru o aplicație ca să scape de reclame? Nu prea, pentru că mulți sunt doar puși pe ceartă, necăutând de fapt o discuție bazată pe argumente.

Iar sfatul meu final pentru voi este să nu mai urmăriți persoane sau pagini toxice, de la care nu aveți ce învăța, care nu contribuie cu nimic la dezvoltarea voastră personală, care nu vă inspiră sau care nu vă oferă măcar o stare de bine.

Timpul e una dintre cele mai prețioase resurse, la fel și sănătatea mintală. ✨ Stay zen, positive and feed your mind with quality content!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *