Lucruri pe care le-am învățat până la 20 de ani

Lucruri pe care le-am învățat până la 20 de ani

Salutare, tuturor! Sincer să fiu, nu mă așteptam ca schimbarea de prefix de acum două luni și jumătate să vină cu atât de multe schimbări în viața mea. Dar despre acestea și nu numai o să vorbesc cel mai probabil la final de an, într-un articol special.

Și mai interesant este faptul că în ultimele luni am învățat și am început să pun în practică niște lucruri pe care mi-aș fi dorit să le fi înțeles în profunzime mult mai devreme. Dar până nu mă lovesc de o problemă, nu o s-o pot înțelege niciodată pe deplin. Oricum, niciodată nu e prea târziu, iar lecțiile sunt binevenite oricând. Deci…

1. Am învățat că trebuie să spun mai des „Nu”

Știu, sună atât de banal încât ai putea crede că oricine e capabil să spună „Nu”. Nu și eu. Nu aveam nici cea mai mică idee cum ar trebui să refuz pe cineva și pur și simplu mi-era prea teamă să o fac, de cele mai multe ori pentru că nu voiam să supăr persoana respectivă. Dar în felul acesta am ajuns să fiu o țintă ușor de manipulat, lucru care s-a manifestat până când am învățat să pun piciorul în prag.

2. Am învățat să plec din locuri în care nu-s apreciat

Iar asta se aplică mai ales pentru mediile profesionale, dar nu numai. Dacă te afli într-un loc, te dai peste cap să-i mulțumești pe cei de acolo, iar ei continuă să te trateze cu lipsă de respect, atunci e clar… A venit timpul să rupi ușa și să fugi de acolo. Pentru că puține lucruri sunt mai frustrante decât oamenii care șterg pe jos cu lucrurile bune pe care le faci, alegând să-ți scoată ochii pentru fiecare greșeluță comisă.

3. Am învățat să mă pun pe primul loc

Mă număr printre persoanele care o să predice self love-ul până la finalul vieții. Și nu, self love nu înseamnă răsfăț, ci înseamnă să iei deicizii, uneori extrem de grele, dar care la finalul zilei să-ți aducă mai multe avantaje decât dezavantaje. Înseamnă să pui în balanță ce e bine pentru tine și să acționezi în consecință, chiar dacă nu e mereu ușor.

4. Am învățat să îndrăznesc mai mult

Multe proiecte mi s-au împotmolit de-a lungul timpului din cauza faptului că nu îndrăzneam suficient de mult. Aveam momente în care mă ridicam destul de mult, iar când să ajung la suprafață, picam înapoi pe fundul oceanului, tras fiind de temeri și îndoieli. Dar acum știu că tot ceea ce îmi propun pot să realizez și că întotdeauna există o nouă metodă atunci când prima dă greș.

5. Am învățat că (uneori) teama este doar o iluzie

Parcă nici nu vreau să mă gândesc cât de multe momente tari am ratat din cauza fricii. Și mi-au trebuit ani de zile să realizez că aceasta nu este altceva decât o iluzie creată de subconștient și că, în realitate, nu am de ce să mă tem. Plus că lucrurile frumoase vin la cei care au curajul să îndrăznească.

Sunt perfect conștient că, pe măsură ce timpul o să treacă, o să învăț din ce în ce mai multe lecții importante. Dar, momentan, acestea sunt printre cele de care aveam neapărată nevoie.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *