Lucruri făcute degeaba

Lucruri făcute degeaba

Degeaba crezi că totul se va îmbunătăți dacă nu ești dispus să faci nimic în privința asta. La fel cum am mai spus și în alte dăți, rezultatele bune nu pică din cer.

Degeaba încerci să uiți tot ce a fost. Momentele se duc, dar amintirile rămân. Vei încerca să ștergi cu buretele tot ce a fost, dar vor rămâne urme. Acceptă-ți trecutul, oricum nu poți face nimic pentru a-l schimba.

Degeaba spui: „O voi face mâine” căci știm amândoi că acel mâine nu va veni niciodată. Dacă nu ești dispus să o faci azi, atunci nu o vei face nici mâine, nici poimâine… nici în vreo altă viață. Acum ori niciodată!

Degeaba observi ușor și comentezi defectele altora dacă nu ești în stare să ți le recunoști pe ale tale. Până la urmă, nimeni nu este perfect și nimeni nu are dreptul să judece pe nimeni pentru asta.

Degeaba te gândești intens la ziua de mâine dacă nu ești în stare să trăiești prezentul. Timpul trece și nici că se mai întoarce. Cred că oricine știe asta, doar că nu tuturor li se pare important.

Degeaba încerci să mulțumești pe toată lumea dacă nu te poți mulțumi pe tine însuți. Gura lumii poate spune ce vrea, tocmai de asta e de prisos să o asculți. Dacă tu ești fericit cu deciziile pe care le iei, atunci este suficient.

Degeaba vrei un lucru dacă nici măcar nu ești dispus să lupți pentru el.

Degeaba faci greșeli dacă nu ești în stare să înveți din ele.

Iar acest degeaba începe să mă pună pe gânduri. Un cuvânt pe care încerc din răsputeri să-l evit, dar oricât aș încerca, nu reușesc mereu.

Presupun că lista de mai sus este incompletă. Voi despre ce alte lucruri ați putea spune că sunt făcute degeaba?

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *