„Cronicile Spiderwick” – Tony DiTerlzzi și Holly Black.

„Cronicile Spiderwick” – Tony DiTerlzzi și Holly Black.

Această seară ploioasă de toamnă îmi regenerează inspirația și îmi dă poftă de scris, deci prin urmare am ales să vă vorbesc în acest articol despre una din seriile mele preferate de cărți: Cronicile Spiderwick, de Tony DiTerlzzi și Holly Black.

Bănuiesc că unii dintre voi ați citit aceste cărți deoarece sunt publicate de de ceva vreme, mai exact din 2007. Sau poate că ați văzut filmul. Dacă nu ați făcut încă nici unul dintre aceste lucruri, vă recomand să citiți seria de cărți.

Simon, Jared și Mallory sunt trei copii obișnuiți, așa ca oricare dintre voi. Tatăl i-a părăsit și au fost nevoiți să se mute într-un loc uitat de Dumnezeu. S-ar părea că lucrurile ar cam trebui să se schimbe… Nici o grijă, așa se va și întâmpla! Habar n-au bieții de ei ce li se pregătește, căci cineva, nu se știe cine sau ce, încearcă să le schimbe viața.

O poveste despre ce ți se poate întâmpla dacă vrei să explorezi o casă veche și descoperi un pergament străvechi, căruia trebuie să-i dai de capăt.

Recunosc, povestea mă cucerise pe măsură ce o parcurgeam. Mai ales misterul pe care îl emana cu fiecare filă întoarsă! Cei trei frați trec prin multe în momentul în care se mută în conacul mătușii lor, Lucinda, și descoperă lucruri ciudate pe măsură ce explorează casa, dar mai ales când descoperă biblioteca și dau nas în nas cu un locatar… ei bine, lăsați, nu vreau să vă dau prea multe spoilere în caz că nu ați citit cărțile sau nu ați văzut filmul.

Sunt cinci volume în total, iar fiecare dintre ele are aproximativ 100 de pagini. Se citesc foarte ușor, plus că mai sunt și… ilustrate. Foarte ilustrate. Știu că pare ceva copilăresc… și este. Dar până și în acele imagini se ascunde câte un gram de estetică ce contribuie la alcătuirea poveștii.

Chiar dacă aceste cărți sunt destinate în prealabil copiilor, se pot citi la orice vârstă, fără să-și piardă farmecul. Tocmai asta îmi place așa mult la ele.

Eu le-am găsit la anticariat, dar pot fi găsite și în librării sau direct de la editura RAO.

Am văzut și filmul și sunt destul de mulțumit deoarece este unul din puținele filme care a respectat cât de cât scenariul din carte.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *