Motive pentru care iubim cărțile fantasy

Motive pentru care iubim cărțile fantasy

Salutare tuturor și bine ați revenit!

Nu cred că mai este un secret pentru nimeni care mă cunoaște faptul că sunt un mare fan al literaturii fantasy. Iubesc atât de mult acest gen încât am ajuns să scriu astfel de cărți. De asemenea, protagonistul romanului „Cartea de vrăji” îmi împărtășește și el această pasiune. Dar oare ce se întâmplă atunci când este aruncat cu forța într-un conflict sângeros și forțat să ia parte la niște evenimente de domeniul fantasticului la care s-ar fi așteptat cel mai puțin? Dacă vreți să aflați cum decurg lucrurile, dar și cum va reacționa Mihai (personajul principal) la toate cele întâmplate, singurul loc în care puteți afla este aici. (De asemenea, promit că voi reveni, într-un articol viitor, cu lista recenziilor apărute până acum, pentru a vă putea face o idee mai clară cu privire la carte).

Bun, să revenim la întrebarea acestui articol… De ce citim cărți fantasy?

1.Uneori, realitatea devine mult prea plictisitoare și gri

În viața de zi cu zi, lucrurile pot deveni de-a dreptul dificile. Sau plictisitoare. În aceste situații, cărțile fantasy reprezintă o porție sănătoasă de relaxare, unica poartă spre lumile fantastice în care ne-am dori să trăim, dar la care putem doar să visăm. Totuși, cărțile fantasy ne permit, pentru câteva ore pe zi, să explorăm toate aceste tărâmuri. Pe scurt… ne îndeamnă să visăm, să simțim cum imposibilul devine posibil, fără ca nimeni și nimic să ne pună bariere.

Iar faptul că ne aflăm într-o perioadă în care stresul și depresia sunt tot mai frecvente poate fi unul dintre motivele pentru care cererea pentru acest gen literar a crescut atât de mult în ultimii ani.

2. Suntem atrași de inexplicabil

Oricât de mult am avansat ca societate din punct de vedere al informațiilor dobândite și al tehnologiei, întotdeauna vom simți o oarecare atracție pentru lucrurile pe care nu le putem explica, cum ar fi, spre exemplu, magia din cărțile fantasy, ce diferă în funcție de fiecare poveste, dar care are capacitatea de a ne îmbrăca în mister și fascinație. Cărțile de acest gen au capacitatea de a însufleți magia, chiar dacă aceasta nu există în realitate. (Sau poate că da, never say never.)

3. Suntem dornici de aventură

Cărțile fantasy au capacitatea de a ne face să simțim la maximum adrenalina, simulând, de cele mai multe ori, situații extreme, dar fără a ne afla cu adevărat în pericol. Acest gen literar reprezinta stimulentul perfect pentru un iubitor de acțiune și aventură.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care eu iubesc lecturile fantasy și sunt convins că mulți cititori pasionați s-au regăsit în acest articol.

Un lucru e cert. Această categorie literară mi s-a întipărit adânc în suflet și știu că nu voi putea renunța niciodată la ea.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *