Motive pentru care detest TikTok

Motive pentru care detest TikTok

Salutare tuturor și bine ați revenit!

Presupun că orice utilizator de internet a putut observa cum TikTok a luat cu asalt internetul. Ce-i drept, a prins mai bine la generațiile mai tinere (cum este cea din care eu fac parte), doar că pe mine nu m-a convins atât de mult încât să mă alătur valului. Nici nu pot spune că detest în adevăratul sens al cuvântului această aplicație, dar după vreo două săptămâni de utilizare (cu întrerupere), am ajuns la concluzia că nu vreau să mai am de a face cu ea prea curând. Iar motivele sunt următoarele:

1.Conținutul de slabă calitate

De la dansuri ciudate și clipuri fără sens, până la parodii și sketch-uri. TikTok este plin de ele, astfel că este o rețea mai mult dedicată divertismentului. Deși, dacă mă întrebi pe mine, divertismentul pe care îl livrează este extrem de slab. Mă rog, există și clipuri cu adevărat amuzante și muncite. De asemenea, mai există și creatori de conținut care se străduiesc să livreze informații utile, cum ar fi lecții la o anumită limbă străină sau strategii de organizare. Însă dacă ar fi să clasific toate videoclipurile de pe această aplicație, situația ar arăta în felul următor: 95% conținut prost și 5% conținut de calitate/util.

2. Neuroni prăjiți

Nu te aștepta ca divertismentul de slabă calitate al TikTok-ului să-ți dezvolte gândirea. Conținutul prost bagă creierul în transă și îl face să se scurtcircuiteze. E ca și cum ai umple rezervorul unei mașini cu nisip. Sau, altfel spus, e ca și cum ai sta toată ziua în pat și te-ai îndopa cu chipsuri și shaorma. Pe termen scurt, te simți bine, dar pe termen lung, corpul tău nu-ți va fi prea recunoscător.

3. Timp pierdut

Cu neuronii aflați la prăjeală maximă, nu te aștepta să mai sesizezi trecerea timpului. Chiar dacă clipurile de pe TikTok sunt foarte scurte (de obicei, au în jur de zece secunde), tentația de a da swipe up este uriașă (o spun din proprie experiență). De obicei, accesam aplicația cu gândul că voi sta doar câteva minute, însă mă debarasam de ea după cel puțin o jumătate de oră. Dar stați „liniștiți”, există persoane care stau mult mai mult. TikTok este un adevărat cerc vicios: dacă intri, nu mai ieși prea curând.

Recunosc, mai vizionez din când în când clipuri primite de la alții. Ba chiar am făcut vreo două, trei TokTok-uri din curiozitate. Dar, sincer să fiu, nu mi-aș mai instala aplicația vreodată. Este mult prea mare risipa de timp și de neuroni. Pur și simplu, nu simt că merită.

Dacă chiar tu ești utilizator TikTok, no offense, it’s just my opinion. Fiecare face ce vrea cu timpul său liber și, de asemenea, fiecare are dreptul la o părere.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *