„Ritualul” prin care trec înainte de a mă apuca de scris

Salutare tuturor și bine ați revenit!

Vreau ca astăzi să fac o postare ceva mai lejeră și funny, potrivită pentru o zi de duminică. Așa că m-am gândit să vă povestesc despre „procesul” prin care trec înainte de a mă apuca de scris (nu mă refer la blog, ci strict la romanele la care lucrez, cum ar fi Seria „Despre magie și alte secrete”, al cărei prim volum este „Cartea de vrăji”).
Fiecare artist are propriul său ritual prin care trece înainte de a se apuca de treabă. Iar al meu este următorul. Întâi de toate, este nevoie de o noapte cu lună plină și de un suflet pe care să-l sacrifi… a, stai, asta era altceva. 😶
Bun, deci să revenim la subiectul articolului, anume scrisul:

1. Momentul zilei

Cel mai ușor îmi vine să scriu spre seară, după ora 21:00. De obicei, în acest moment al zilei, sunt, în mare parte, rupt de realitate și îmi este mult mai ușor să-mi las mintea să zboare de la o idee la alta. Cu alte cuvinte, este momentul în care secvențele poveștii mi se derulează cel mai clar în minte, fiindu-mi mai ușor să aștern acțiunea pe hârtia digitală.

2. Fără tehnologie

Singurul dispozitiv electronic pe care îl tolerez în momentul în care scriu este laptopul. În rest, toate luminile din încăpere sunt stinse, iar telefonul rămâne oriunde altundeva prin casă (sună cam extrem, știu😐).

3. Lumânări parfumate

Da, exact! Am dezvoltat o obsesie pentru lumânările parfumate 😍. În plus, acestea creează atmosfera perfectă pentru poveștile fantasy la care lucrez.

4. Muzică ambientală

Pe vremuri, aș fi preferat liniștea. Dar acum, am început să am nevoie din ce în ce mai mult de o coloană sonoră care să mă transpună în mijlocul acțiunii și care să-mi ofere vibe-ul necesar pentru a scrie. Seria „Despre magie și alte secrete” are un întreg playlist dedicat. 
Voi prin ce etape treceți atunci când scrieți sau când desfășurați una dintre activitățile voastre preferate? Puteți lăsa răspunsurile în rubrica de comentarii.
Toate cele bune!

Un gând despre „„Ritualul” prin care trec înainte de a mă apuca de scris

Lasă un răspuns