O lume fără social media?

O lume fără social media?

Pare-se că nu a fost nicio invazie extraterestră aseară, așa cum am crezut inițial. Păcat… Poate data viitoare.

Subscriber Content

Add content here that will only be visible to your subscribers.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Nu o să încep cu drame de genul: „Vai, ce nasol e fără net” (inițial, credeam că e vorba de tot internetul, nu doar de câteva aplicații). Doar că aseară m-au străfulgerat două posibile scenarii într-o viață în care internetul ar dispărea definitiv.

  1. Probabil că existența ar fi mult mai liniștită, fără anonimi cu care să ne certăm zilnic în online, fără social media care să ne spele pe creier și fără reclame agasante care să ne f*tă feedul în fiecare zi. Am avea timp și de o grămadă de alte lucruri, fără ore întregi de scrollat pe Facebook/Instagram/Tiktok. (Și chiar nu ar strica un detox de tot ce înseamnă toată tehnologia asta.)
  2. Ar avea loc o adevărată apocalipsă, bazată pe lipsă acută de informație, ca să nu mai zic de toți oamenii care și-ar pierde joburile (plus criza care ar urma după), dat fiind că majoritatea domeniilor s-au mutat în online. (Lucru care mă sperie teribil, având în vedere că sunt inclus în această categorie.) Că practic internetul nu mai e doar un moft, ci a devenit o necesitate pentru societatea actuală. Jumătate din viețile noastre se află acolo.

Dar având în vedere că prea mult overthinking strică, am decis să las telefonul din mână (imediat după ce am scris postarea asta în notes) și să-mi continui lectura. „Cimitirul animalelor” de Stephen King pare o alegere inspirată.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *