Recenzie: „F*ck, de ce nu mă schimb?” – Dr. Gabija Toleikyte

Recenzie: „F*ck, de ce nu mă schimb?” – Dr. Gabija Toleikyte

Salutare tuturor și bine ați revenit la o nouă… recenzie? Dap, deși n-am mai publicat o recenzie de vreo doi ani, azi vreau să împărtășesc cu voi o carte citită recent, foarte mișto din punctul meu de vedere. De la un timp, am început să prind și eu gustul pentru lecturile de dezvoltare personală, cu toate că sunt încă sceptic cu privire la unele titluri intens promovate în media. Dar hei, am început cu „Arta subtilă a nepăsării” și chiar mi-a plăcut.

Revenind la recenzia de azi, am dat întâmplător de „F*ck, de ce nu mă schimb?” și mi-a atras atenția din prima, probabil prin titlul ușor șocant și coperta țipătoare. Am ridicat o sprânceană atunci când am văzut că e publicată destul de recent și că nu prea găseam cine știe ce informații despre ea. Tot ce aveam în acel moment era sinopsisul.

… renunță pentru totdeauna la obiceiurile proaste și transformă-ți viața cu ajutorul acestei cărți revoluționare.
Cei mai mulți vrem să schimbăm ceva la noi — răspunsul la stres, greutatea, relațiile sau performanța la locul de muncă. Schimbarea e dificilă și solicitantă, însă nu imposibilă cum am putea crede.
Inovatoare și solid documentată, F*ck! De ce nu mă schimb? ne poartă într-o călătorie prin fascinantul univers al creierului uman, apelând la știință și analiza comportamentală pentru a ne arăta cum să procedăm ca schimbările pe care le facem să fie de lungă durată.

Până la urmă, tot curiozitatea a fost cea care m-a făcut s-o cumpăr. Și nu, nu am avut parte de citate motivaționale, așa cum m-aș fi așteptat. În schimb, am avut parte de o minunată lecție de neuroștiință. Pentru că fiecare lucru pe care îl facem, fiecare obicei, stilul nostru de viață, toate acestea pleacă din creier. Iar în momentul în care înțelegi modul de funcționare a minții umane, îți dai seama și ce ar trebui să faci ca să-ți schimbi obiceiurile dăunătoare.

Pentru a implementa schimbări de durată, trebuie să gestionăm conflictul între diverși centri ai creierului.

Îți explică pe larg care este legătura dintre partea rațională a minții și cea emoțională și cum le poți alterna în avantajul tău. Nu exagerez când spun că această carte este un manual de utilizare a creierului. Nu-ți servește iluzii motivaționale, ci, în schimb, îți oferă soluții reale, pe care oricine le poate pune în practică pentru a evolua ca persoană. Din punctul meu de vedere, îți oferă toate tips&tricks de care ai nevoie pentru a-ți îmbunătăți viața și a deveni, treptat, cea mai bună versiune a ta.

Din capitolele cărții, vom afla:
– De ce anume are nevoie creierul pentru a-și crea obiceiuri noi
– Care sunt cele 8 tipuri de emoții și cum le putem controla
– Puterea magică a motivației și cum o putem crește
– Modurile simple de a ne spori productivitatea
– Secretul prin care să ne consolidăm relațiile

Eu recomand cu drag această carte tuturor celor ce au dorința de a deveni mai buni. Poate fi comandată de aici.

Dr. Gabija Toleikyte este specialistă în neuroștiințe, conferențiar și coach în afaceri și performanță. În prezent, predă psihologia la Sheffield Hallam University. Și-a luat doctoratul la University College London, iar descoperirile sale au fost publicate într-una dintre cele mai importante reviste științifice, Nature Neuroscience. De asemenea, dr. Gabija Toleikyte este vorbitor TEDx și articolele ei au fost publicate în The Guardian.

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *