Follow your plan…

Follow your plan…

Hello și bine ai revenit pe blogul meu! Stăteam și mă gândeam nițel la cât de mult ne afectează dispoziția în tot ceea ce facem. Am și eu stări mai bune și mai puțin bune, la fel ca tot omul, deși pot părea destul de chill la prima vedere. Poate că această impresie se datorează și faptului că, de la un timp, am început să permit din ce în ce mai puțin stărilor proaste să-mi afecteze workflow-ul și activitățile de zi cu zi.

Pozitivitatea permanentă este doar un mit, dar totuși…

Toată treaba asta cu „Gândește pozitiv, totul o să fie bine” este inutilă fără o bază solidă în spate și fără un scop. Din punctul meu de vedere, nimeni nu poate să fie pozitiv 100% din timp. Momente nasoale o să tot ai de-a lungul vieții. Și e normal așa. Dar în momentul în care lași stările negative să preia controul total asupra ta, atunci să nu te miri că lucrurile o să-ți iasă din ce în ce mai prost.

Am avut nșpe mii de momente în care, din cauza unei stări proaste sau din cauza nesiguranței, am amânat proiecte importante, n-am mai scris pe blog cu încredere (sau n-am mai scris deloc), am neglijat anumite sarcini sau mi-am pus pe pauză viitoarele cărți.

Cum fac eu să rup lanțul negativității?

Repet, e normal să mai ai și momente proaste. Doar că, atunci când mi se întâmplă mie asta, fac în asa fel încât să nu mă afund prea mult. Îmi ofer câteva minute pentru a inspira și a lăsa starea să se risipească, apoi încerc să-mi amintesc de ce am început să fac tot ceea ce fac acum și să mă reconectez la starea de bine pe care fiecare activitate mi-o aduce. Să învăț lucruri noi, să scriu, să creez… Adevărul e că iubesc ceea ce fac, iar acest aspect joacă și el un rol extrem de important.

Mai departe, îmi continui ziua cu scopul foarte clar fixat în minte. Știu cine sunt, ce îmi place să fac, ce îmi doresc și care-mi sunt obiectivele. Și mai știu și că o să le ating pe toate, pentru că pot și pentru că vreau!

Îți plac postările? Te invit să te abonezi la newsletter. :)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *